750 aileye birer ton kömür yardımı

Yatağan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, merkez haricindeki mahallelerdeki 750 ihtiyaç sahibi aileye, kömür yardımında bulunuyor.

750 aileye birer ton kömür yardımı
 Yatağan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, belirledikleri Yatağan ilçe merkezi haricindeki 44 mahalledeki 750 ihtiyaç sahibi aileye, birer ton kömür yardımı yapmaya başladı. Yatağan ilçe merkezinde 4 bin 800 kalorinin altında kömür kullanılmasının yasak olması nedeniyle, dağıtımı yapılan kömürlerle ilgili analizlerin ardından, kömür yardımlarının ilçe merkezinde de süreceği bildirildi.

Konuyla ilgili olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan edinilen bilgilere göre, vakıf olarak aldıkları kararlar gereğince yoksul ve yardıma muhtaç ailelere yardımlar yapıldığı belirtildi.

Yaptıkları araştırmalar neticesinde 44 mahallede yardıma muhtaç 750 aile tespit edildiğini aktaran yetkililer, bu ailelerin sosyal güvenliği olmayan, engelli, yaşlı, dul ve yetimler başta olmak üzere yardıma muhtaç gruplardan oluştuğunu vurguladı.

Tespit edilen ailelere birer ton kömür dağıtımı yapıldığını belirten yetkililer, ailelerin bu yardımlar sayesinde rahat bir kış geçirmelerine vesile olacaklarını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2016, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner95