Acil Müdahale Toplantısı Yapıldı

Acil Müdahale Toplantısı Yapıldı

Acil Müdahale Toplantısı Yapıldı

Linyit kömür sahalarının özelleştirilmesine imkân tanıyan kanunun TBMM'de kabul edilmesi, Yatağan'da büyük tepki gördü. İlçemizde faaliyet gösteren Maden-İş Sendikası, Tes-İş Sendikası ve Maden Mühendisleri Odası tarafından, dün ortaklaşa yapılan acil müdahale toplantısına 80'e yakın kişi katıldı. Toplantıda, özelleştirmeye karşı ortak mücadele kararı alındı ve iletişim komisyonları kurulması kararı alındı.

Saat 10.00'da Türkiye Maden İşçileri Sendikası Yatağan ve Havalisi Åžubesi Toplantı Salonu'nda başlayan toplantı, Maden-İş Sendikası Yatağan Åžube Başkanı Süleyman Girgin, Tes-İş Sendikası Åžube Başkanı Fatih Erçelik ve Maden Mühendisleri Odası Muğla İl Temsilcisi Muhammet Okkaş öncülüğünde gerçekleşti. Toplantıya, Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Yatağan Belediye Başkanı H. Haşmet Işık, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Yeşilbağcılar, Bencik, Yeşilyurt, Kafaca, Bayır, Ören belde belediye başkanları, muhtarlar ve Yatağan'da faaliyet gösteren meslek kuruluşları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

GİRGİN: “MEMLEKET SAHİPSİZ DEÄžİL”

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Yatağan ve Havalisi Åžubesi Başkanı, aynı zamanda Türk-İş İl Temsilcisi olan Süleyman Girgin; “toplantıda yaptığı konuşmada; “bu toplantıyı düzenlememizdeki amaç Türkiye'deki madenlerde herkesin hakkı olduğunu düşünüyoruz.  Eğer özelleşme gerçekleşirse yörenin tamamını etkiyecektir. Kamu kurumları satıla satıla ülke batma noktasına geldi. Bu nedenle bu toplantıyı çok önemsiyoruz. Daha önce özeleştirmeleri, Yatağan halkının desteği ile püskürttük. Bugüne kadar verdiğimiz mücadelelerde başta Yatağan Belediye Başkanı H. Haşmet Işık olmak üzere herkese çok teşekkür ediyoruz.  Hepinizin desteğine ihtiyacımız var. Åžunun da bilinmesini isteriz ki biz özel sektöre değil özelleştirmeye karşıyız. Bir gece yarısı operasyonu ile madenlerimiz özelleştirme kapsamına alındı. Artık torbalardan ne çıkacağı hiç belli olmuyor. Özelleştirmeye karşı kazanılan davaları da Bakanlar Kurulu yok sayabilecek. Bu memleket sahipsiz değil, özelleştirmeye karşı kelleyi, koltuğu aldık, sonuna kadar direneceğiz. Bu süreci durduracağımıza inanıyoruz. Çünkü yerli enerji üretimi ülkemiz için çok önemli, katıldığız için çok teşekkür ediyoruz. Yasa henüz meclisten geçti daha Cumhurbaşkanımız imzalamadı, Sayın Cumhurbaşkanımızın yasayı geri göndereceğine inanıyoruz” dedi.

IÅžIK: “BİZ ÖZELLEÅžTİRMEYİ GÖRDÜK”

Toplantıda ev sahibi olarak söz alan Yatağan Belediye Başkanı H. Haşmet Işık; “Yatağan'da TEK ve TKİ özelleşirse Yatağan suyu sıkılmış limon gibi kalır çünkü daha önce devletin elindeyken ürünleri kapışılan marka olan Süt ve Yem Sanayi özelleştikten sonra kapılarına kilit vuruldu. Biz her zaman özeleştirmeye karşı mücadelede, sendikaların ve işçi arkadaşlarımızın yanında yer aydık, bu desteğimiz aynen devam edecektir. Bunu hep birlikte önleyeceğiz” dedi.

OY BİRLİÄžİ İLE KARAR ALINDI

Toplantıda özelleştirmeye karşı mücadelede hep birlikte hareket edileceği noktasında herkes el kandırarak karar alındı. Ayrıca iletişim komisyonları kurulmasına karar verildi. Toplantıya katılanlara ise Türkiye Maden İşçileri Sendikası Yatağan ve Havalisi Åžubesi tarafından madenci bareti hediye edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner95