Küreci, yaşanan olayların sosyal medyada yayınlanmasıyla birlikte kısa sürede yayıldığını söyledi. Yaşanan olaya karışanları şiddetle kınadıklarının altını çizen Küreci, muhabirimiz Burak Alper Kuş’a yaptığı açıklamada, "Tüm vatandaşlarımızın ve siyasi partilerimizin broşür dağıtma özgürlüğü vardır. Bununla ilgili demokratik tepkimizi yarın STK’larımız ve gençlerimiz ile Muğla halkı olarak vereceğiz. Muğla, cumhuriyet kurulduğundan bu yana hep kardeşliğin hakim olduğu bir ildir. Muğlalı vatandaşlarımız, bu tür kötü niyetli marjinal gruplara hiç izin vermemiştir. Biz Muğla’da huzurumuzu bozan ve huzurumuzu bozacak kişilere bu güne kadar izin vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz. 27 Ekim Salı günü saat 14.00’da Kötekli’de haklı tepkimizi en net bir şekilde göstereceğiz” şeklinde konuştu.
Konuyla ilgili olarak olayın polise intikal ettiğini belirten Küreci, AK Parti Muğla İl Başkanlığı olarak Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulunacaklarını sözlerine ekledi.
AK Parti Muğla Milletvekili ve 1. Sıra Milletvekili Adayı Hasan Özyer, olayı gerçekleştirenleri kınadığını açıkladı.
Demokrasi kültürüne inanmayan ve milli iradeye saygı duymayan bu anlayışı esefle kınadığını kaydeden Özyer, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Demokrasinin şenliği olan seçim çalışmalarına inanmayan baskıcı düşünceyi hayata geçirmeye çalışanlara halkımız sandıkta gerekli cevabı verecektir. Biz milli iradeye saygı duyuyoruz. Seçim çalışmalarının da dostça ve rekabet içerisinde geçmesini bekliyor ve bu anlayış ile çalışıyoruz. İnanıyorum ki, halkımız hür iradesi ile oyunu kullanacaktır.”
- Olay:
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde okuyan iki AK Partili öğrenci, Kötekli Mahallesi'nde AK Parti adına broşür dağıtımı yaparken yanına yaklaşan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencisi S.K., “Broşür dağıtamazsınız. Burada hırsızların partilerinin bildirisine yer yok” diyerek broşürü alarak yırttı. Çevredeki vatandaşların müdahalelerine rağmen S.K., ‘Siz karışamazsınız’ dedi. Olay yerinden uzaklaşmaya çalışan broşür dağıtan iki genç kızın ardından giden S.K., ile diğer tüm görüntüler, olay yerinde bulunan kişilerce cep telefonu kameraları tarafından kaydedildi ve daha sonrasında sosyal paylaşım siteleri üzerinden paylaşıldı.