Yatağan Kent Konseyi 16 Temmuz 2014 Çarşamba günü yapılan seçimin ardından ilk toplantısını yaptı. 16 Temmuz 2014 Çarşamba günü Yatağan Belediyesi Toplantı Salonu’nda yapılan genel kurulda Yatağan Kent Konseyi Başkanlığı’na Avukat Halil Arslan seçildi. Genel Kurulun divan başkanlığını Lütfü Kırayoğlu yaptı. Genel kurula Muğla Kent Konseyleri Birliği Başkanı Hamdi Topçuoğlu’nun yanı sıra çok sayıda dernek ve sivil toplum örgütü temsilcisi ile üyeler katıldılar. Kent Konseyi yeni yönetimin belirlenmesinden sonra ilk toplantı dün Yatağan Belediye Toplantı Salonu’nda yapıldı. ‘Yaşanabilir bir Yatağan için üzerlerine düşen görevi yapacaklarını belirten Yatağan Kent Konseyi Başkanı Av. Halil Arslan; “Yeni görevimiz herkese hayırlı olsun. Yatağan ve Muğla için yapacağımız görev çok özel ve önemli bir görev. Yaşanabilir, sağlıklı bir Yatağan için elimizi taşın altına koyacağız. İlçemizin gelişmesi, rahat içinde yaşanabilir bir yer olması için sadece yerel yöneticilerin değil, herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Şunlar şunlar yapılmadı diyerek eleştirmek yerine, proje üreterek çözüm yolları bularak ilçemiz için en iyisini yapmalıyız. Eksiklikleri tespit ederek çözüm yolları üretmeli, yetkili kurumlara iletmeliyiz. Bizler vatandaşlarımızdan gelen talepleri ilgili kurumlara iletmekle yükümlüyüz. İlçemizin çok fazla sorunu var, bu sorunların çözülmesinde mevcut yönetim her şeye yetişemeyebilir. Birlikte uyum içinde çalışarak bu sorunların üstesinden geleceğiz. Bundan önceki dönemlerde kent konseyine hizmet etmiş herkese teşekkür ediyoruz. Yeni görevimiz, yeni kent konseyimiz herkese hayırlı olsun” dedi.
Kent konseyini ilk toplantısında bir sonraki toplantıda komisyonların oluşturulması, kent konseyi için çalışma alanı temin edilmesi kararları alındı.
Yatağan Kent Konseyi yönetimi ilk toplantılarının ardından Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık’ı ziyaret etti. Kent konseyi başkanı Av. Halil Arslan ziyarette Başkan Işık’a belediye ile uyum içinde çalışmalar yapacaklarını belirterek kent konseyi için çalışma ofisi temin edilmesini talep etti.
Kent Konseyi yönetimine kendisine ziyaretinden dolayı teşekkür eden Başkan Işık; “Kent konseyindeki göreviniz hepinize hayırlı olsun, hepinizi kutluyorum. Bu ilçeyi hep beraber yöneteceğiz, sizlerin ileteceğiniz sorunlar belediye meclisinde görüşülecek ve öncelik sırasına göre de çözüm bulacaktır. Büyükşehir yasasından sonra bizim de imkânlarımız kısıtlandı. Kısıtlı imkânlarla görev yapıyoruz. İmkânsızlıklar nedeni ile bazı çalışmalarımızı yapamamanın üzüntüsü içindeyiz. Sizlerden gelecek talep ve önerileri önemsiyoruz” dedi.
Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2014, 19:23
kent konseyi başkanı avukat halil arslan belediye başkanı haşmet ışık ne güzel işler yaparlar. çok uyumlu ikili. birbirleriyle konuşmayan ikili ne yapabilir ki?