Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, ertelenen 16. Deve Güreşleri Festivali’nin 6 Mart Pazar günü düzenleneceğini açıkladı.
Yatağanspor ve Yatağan Meslek Yüksek Okulu yararına düzenlenecek olan festivale, Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden 150 meşhur güreş devesinin katılacağı belirtildi.
Serdaroğlu İnşaat - Mehmet Serhat Serdaroğlu sponsorluğunda yapılacak ve ücretsiz olacak.
Yatağan Belediyesi 16. Geleneksel Deve Güreşleri Festivali hazırlıkları hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, “Bu yıl 16’ıncısı düzenlenecek olan deve güreşleri için komitemiz oluştu, çalışmaları sürüyor. Şuana kadar birçok deve sahibi ile görüşmeler tamamlandı. Geleneksel hale getirdiğimiz ve atalarımızın mirası olan Yörük kültürünü yaşatmaya devam edeceğiz. Güreşler örf adetlerimizin yaşatılmasının yanı sıra ekonomik ve kültürel açıdan da önem taşıyor. Yatağan Deve Güreşleri artık marka oldu. Ege Bölgesi’nin en ilgi çeken güreşlerini tertip ediyoruz. Vatandaşlarımız çok ilgi gösteriyor. Havanın güzel olması durumunda, güreşlerimiz yine çok görkemli geçecektir. Hazırlıklarımız sürüyor. Vatandaşlarımızı güreşlerimize bekliyoruz” diye konuştu.