Girme Barajı ile ilgili flaş gelişme!

Girme Barajı ile ilgili flaş gelişme!

Girme Barajı ile ilgili flaş gelişme!
 Orman ve Su İşleri Bakanlı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün (DSİ) resmi internet sayfasında yer alan habere göre, Emlak ve Kamulaştırması Daire Başkanlığı tarafından 2 Eylül 2016 Cuma günü gerçekleştirilen Muğla Girme ve Seki Sulamaları Arazi toplulaştırması ihalesi sonuçlandırıldı. 17 Ekim 2016 tarihinde İhaleyi kazanan firma yetkilileri ile DSİ adına Emlak ve Kamulaştırma Dairesi Başkanı Ali Rıza Ceylan tarafından sözleşme imzalandı.

Namık Kiper salonunda gerçekleştirilen imza törenine DSİ Genel Müdür Yardımcısı Ergün Üzücek, Proje ve İnşaat Dairesi Başkanı Kaya Yıldız, Barajlar ve HES Dairesi Başkanı Tuncer Dinçerkök ve Jeoteknik Hizmetler ve YAS Dairesi Başkanı Kemal Karakuş katıldı.

Sözleşme bedeli 5 milyon 639 bin 375 lira olup iş bitim süresi 800 gündür. Proje kapsamında, Muğla ili Yatağan ilçesine bağlı 11, Seydikemer ilçesine bağlı 6 mahallede, 10 bin 615 hektar alanda arazi toplulaştırması ve TİGH çalışması yürütülecek. Projeden 5 bin 750 adet çiftçi ailesi yararlanacak.

Proje ile halihazırda 23 bin 500 olan parsel sayısının toplulaştırma sonucu 11 bin 500’e düşürülmesi ve yüzde 40 oranında toplulaştırma sağlanması hedefleniyor. Arazi toplulaştırması çalışmaları ilgili yerleşim birimlerinin kadastral sınırlarında yürütüleceğinden, iş muhtevasında sulama sahası dışında 113 kilometre yol yapımı gerçekleştirilecek.

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2016, 13:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner95