Toplantıda konuşan Gürün, 30 Mart 2014 tarihinde kurulan Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin, 13 ilçe belediyesi ve 565 mahalle muhtarıyla birlikte halka hizmet vermeye çalıştığını söyledi.
Muğla’nın 13 bin 247 kilometrekareyle Türkiye’nin mega kenti İstanbul’un yaklaşık 3 katı büyüklüğe sahip olduğunu belirterek, “Bu eşsiz ve geniş coğrafyada olmayan bir büyükşehir belediyesini kısa sürede kurduk ve vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladık. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak 2016 yılında yaptıklarımızı, 2017 yılında yapacaklarımızı anlatmak için bu toplantıyı düzenledik. Muğla’da hedeflerini bir bir gerçekleştiren Muğla Büyükşehir Belediyesi hesap verebilir bir anlayış çerçevesinde hareket etmektedir” diye konuştu.
Gürün, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ’nin bugüne kadar Muğla’ya 565 milyon liralık yatırım yaptığını hatırlatarak, 2017 yılı için 470 milyon liralık bir bütçenin ayrıldığını söyledi.
Muğla’da bir büyükşehir belediyesi, 13 ilçe belediyesi ve 565 mahalle muhtarıyla büyük bir aile olduklarını kaydeden Gürün, şunları söyledi:
“Her aile ferdinin isteklerinin olacağını bilerek, önem ve aciliyet sırasına göre yatırımlarını ve hizmetlerini belirleyen büyükşehir belediyesi, Muğla genelinde vatandaşlarına en iyi hizmeti vermek için çalışıyor. Büyükşehir belediyesi olarak, Seydikemer Doğanlar’da karla mücadele ederken, Milas’ın Sarıkaya Mahallesi’nde ilk içme suyu hattını bağlayan, Bodrum’da haşere ile mücadele eden, Yatağan’da evde bakım hizmeti ile Ahmet amcayla ilgilenen, Menteşe’de kısa mola hizmeti Ayşe teyzenin evladına göz kulak olan, Marmaris’te konforlu otobüsleri ile 65 yaş üstü vatandaşlarımızı ücretsiz taşıyan, Fethiye Ölüdeniz ve Belceğiz’de altyapı sorununu çözen bir kurum haline geldik. Muğla’da vatandaşlarımıza söz verdiğimiz hizmetleri gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.”
2017 yılında Yatağan’da yapılması planlanan çalışmaların satır başları şu şekilde:
Menteşe Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi’nin işletmeye geçmesinden sonra Yatağan ve Kavaklıdere ilçesinde oluşan evsel nitelikli katı atıkların tesise taşınması için Yatağan ilçesine 1 adet katı atık aktarma istasyonu yapılması planlanmaktadır.
TKİ’den tahsisi alınacak yerle beraber Bayır ve Yatağan bölgesindeki mermer atıklarının bertarafı büyük ölçüde sağlanmış olacak ve 10 yıllık bertaraf sağlanacaktır.
Deştin’de ihale olan ve maliyeti 250 bin lirayı bulan sulama tesisi tamamlama projesi tamamlanacaktır. Yeşilköy’de kuyunun faaliyete geçmesi için 80 bin lira maliyetle elektrik hattı yapılacak. Mesken ve Bozarmut’ta mevcut boruların döşenmesi tamamlanacak, Turgut’ta bulunan parkın peyzaj düzenlemesi yapılacaktır.
2017 yılında Yatağan’da 23,97 kilometre asfalt döküm çalışması planlanıyor. Ayrıca Mehmet Özcan Caddesi ve Atatürk Meydanı Yapımı Çalışması için çalışmalar sürüyor.
Jeotermal Kaynaklar biriminde Bağyaka Ruhsat Sahasına ait plan çalışmalarının tamamlanması, Kaynak Koruma Alan Etüt raporunun onaylanması ve proje çalışmalarının başlatılması planlanmaktadır.
Yatağan ilçesinde idarece uygun görülen 1 adet mezarlık alanına Coğrafi Bilgi Sistemleri tabanlı “Mezarlık Bilgi Sistemi” (vatandaşlarımızın mezar yerlerini, aile mezarlıklarını, çeşme, WC, idari bina gibi detayları fotoğraflı bir şekilde daha kolay bulabilmeleri için) yapılması planlanmaktadır. Yatağan ilçesinde idarece uygun görülen mezarlık alanlarında kamera ve ışıklandırma sistemi yapılması planlanmaktadır.
Yarı Olimpik (25*33) Açık Yüzme Havuzu ve Su Topu yapım işi etüt proje çalışmaları devam ediyor.
Bencik Mahallesi halı saha ve müştemilatı yapım için, Yatağan Belediyesi’nin tahsis çalışmaları devam ediyor.
Açık Basketbol Voleybol Sahası yapımı için uygun arazi tahsis çalışmaları devam ediyor.
Yatağan ilçesinde Şeref Mahallesi güzergahında yeni terminal alanının uygulama imar planlarının kesinleşmesine müteakip projelendirme aşamasına geçilecektir.