Madende işe başlayanlara İSG eğitim verildi

Yatağan Termik Enerji Üretim AŞ Maden Direktörlüğü bünyesinde çalıştırılmak üzere çeşitli mesleklerden 39 kişiye işe başlamadan önce iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri verildi. Maden Direktörlüğü toplantı salonunda çok tehlikeli sınıfta çalışacak olan işçilerin 16 saatlik eğitimi iki günde tamamlandı.

Madende işe başlayanlara İSG eğitim verildi
 Eğitimlerde işçilerin, iş sağlığı ve güvenliği temel ilkeleri, çalışma mevzuatı, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, iş kazaları, meslek hastalıkları, kazalardan korunma ilkeleri, kişisel koruyucu donanım kullanımı, meslek hastalıklarının nedenleri ve korunma ilkeleri, biyolojik ve psiko - sosyal risk etmenleri, elle kaldırma ve taşıma, işyeri temizliği ve düzeni, güvenlik ve sağlık işaretleri, parlama-patlama ve yangından korunma, elektrik tehlikeleri riskleri ve önlemleri, kapalı alanlarda çalışma, yüksekte çalışma gibi konularda eğitim almaları sağlandı.

Eğitim çalışmaları öncesinde işe yeni başlayan işçilere seslenen Maden Direktörü Yüksel Akın, çalışanların hayatlarının kendileri için önemli olduğunu belirterek, “Çalışmalarınız sırasında mutlaka iş sağlığı ve güvenliği kurallarına uyunuz. Burada size verilen eğitimde söylenilenleri aklınızdan çıkarmayınız. İş disiplini çerçevesinde hareket etmelisiniz. Sabah evden işe nasıl geliyorsanız, akşam da eve giderken beden ve ruh sağlığınızı koruyarak dönmelisiniz. Sizlerin iş kazası geçirmesi bizleri üzer. İş sağlığı ve güvenliği önlemlerini almak bizim, uymak da sizin göreviniz”

Maden-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Osman İlhan da, kişisel koruyucu donanım malzemelerinin önemi üzerinde durdu ve “Bir baret gerektiğinde sizin hayatınızı kurtarır” diye konuştu.

İlhan, bununla ilgili olarak geçmişte yaşanan bir olayı örnek olarak gösterdi.

Maden Direktörlüğü İSG sorumlusu Suat Gedik ise, “Mutlaka kişisel koruyucu donanım malzemelerinizi kullanmalısınız, bunu hiçbir mazereti olamaz” diye konuştu.

Maden Direktörlüğünde yeni işe giren loader-ekskavatör operatörü, ağır kamyon şoförü, iş makinesi yağcısı, manevracı-harmancı ve elektrikçi ünvanlı 39 işçiye eğitimleri, CEMRE OSGB elemanları, işyeri hekimi Dr. Serdar Özdoğan ile iş güvenliği uzmanları Nevzat Çağlar Tüfekçi ve Fatih Keçeli tarafından verildi. 

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2017, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner95

banner96