Genel kurulda, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından geçmiş dönem çalışma ve mali raporlar okunup oylandı ve aklandı.
Genel Kurula, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayrettin Akkaya, CHP İl Başkanı Mürsel Alban, Muğla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Enver Aydın, Muğla Tabip Odası Başkanı Hakkı Turan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile konuklar katıldı.
Burada konuşan mevcut başkanı Serkan Alpözen, terör saldırılarından dolayı yaşadıkları üzüntüden bahsederek, terörü lanetledi.
Alpözen, veteriner hekimlerin, besinlerin tarladan sofraya uzanan sürecin en önemli odaklarından biri olduğunun altını çizerek, “Bugün maalesef ki hala görülen şap brucella lsd kuduz gibi hastalıklar insan sağlığını tehdit etmektedir. Tarım Bakanlığımız tarafından alınan önlemler yeterli gelmemekte ve çoktan eradike etmemiz gereken hastalıklar halen varlığını sürdürmektedirler. Bu konuda olması gereken; koruyucu hekimlik uygulamalarının sadece resmi veteriner hekimlerce yapılmaması, sorumluluk ve görevin serbest çalışan veteriner hekimlere de verilmesidir” diye konuştu.
Veteriner hekimlik mesleğinin gün geçtikçe kan kaybettiğini ileri süren Alpözen, yaptığı konuşmada, şunları söyledi:
“Yanlış tarım politikaları, hayvan ve et ithalatı süt tozu ithalatı gibi yanlışlar ülkemiz hayvancılığına sekte vurmakta ve bu sahadan kazanç elde eden meslektaşlarımızı da etkilemektedir. Bir dönem 1 liranın üzerinde satılan samanın parasını ödeyebilmek için ya da ürettiği ürünü değerinden satamadığı için elindeki hayvanlarından birini satmak yada kestirmek zorunda kalan üreticilerimizin varlığı tüm meslektaşlarımın malumudur. Aile tipi işletme bu ülkenin olmazsa olmazlarındandır. Bugün Muğla’da 30.000 civarındaki işletmede yaklaşık 230 bin adet büyükbaş bulunmakta ve bunun yüzde 80 kadarlık dilimi aile tipi işletmeden oluşmaktadır. Ancak yürütülen yanlış politikalar bu işletmelerin sonunu hazırlamakta ve dolayısıyla meslektaşlarımızı ekonomik sıkıntıya ve gelecek kaygısına sürüklemektedir. Karkas et damızlık hayvan ve süt tozu ithalatı gibi yanlışlardan bir an önce vazgeçilmelidir. Yeniden kendi kendine yeten ülke olmanın yolu budur. Bakanlığımızın uzun yıllar önce başlattığı desteklemeler artırılmalı ve tarımsal destekler içindeki daha da yükseltilmelidir. “
Alpözen’in konuşmasının ardından seçimlere geçildi.
Serkan Alpözen başkanlığındaki tek listeyle gidilen seçim sonucunda kullanılan oyların tamamını alan Alpözen tekrar oda başkanlığına seçildi.
Serkan Alpözen başkanlığındaki Muğla Veterinerler Odası’nın yeni yönetimi şu isimlerden oluştu.
Kerem Özdemir, İsmail Korkmaz, Merve Kartal ve Alptuğ Demircan