Muğla’dan bir dünya markası doğuyor

1985 yılında Muğla’nın Ula ilçesinde faaliyetlerine başlayan, 3 fabrikası, 6 mermer ve traverten ocağı ile Türkiye başta olmak üzere, dünyanın 20 ülkesinde tercih edilen doğallaş sektörünün öncü yatırımcılarından Ermaş Madencilik, bu kez de yeni markasıyla 150 milyon TL’lik dev bir yatırıma imza attı.

Muğla’dan bir dünya markası doğuyor
 1985 yılında Muğla’nın Ula ilçesinde faaliyetlerine başlayan, 3 fabrikası, 6 mermer ve traverten ocağı ile Türkiye başta olmak üzere, dünyanın 20 ülkesinde tercih edilen doğal taş sektörünün öncü yatırımcılarından Ermaş Madencilik, bu kez de “COANTE” markasıyla 150 milyon liralık dev bir yatırıma imza attı.

2016 yılında hedeflerine paralel bir karlılık elde eden, 2017 yılının sonunda da aynı başarıyı sürdürme eğiliminde olan ve toplam satışının yüzde 40’ını yurtdışı satışlarının oluşturduğu Ermaş Madencilik, 30 yılı aşkın sektörel deneyiminin sonucunda elde ettiği repütasyon ve başarıyı yeni yatırımları COANTE ile bir adım daha ileriye taşımak için kolları sıvadı.

Dünyanın en gelişmiş kuvars esaslı kompoze taş fabrikası ‘COANTE’

Ana fabrikası Ula’da, toplamda 40.000 m2 alan üzerine kurulu olan, ayrıca Yatağan ve Fethiye fabrikalarını da üretim tesislerine dâhil eden Ermaş Madencilik, son yıllarda doğal taşa alternatif bir ürün olarak ortaya çıkan kuvars esaslı kompoze taşının, dünya çapında ve buna bağlı olarak yurt içinde artan yoğun talebine karşılık, Dünyanın En Gelişmiş Kuvars Esaslı Kompoze Taş Fabrikası olan COANTE’yi Türkiye ekonomisine kazandırdı.

Yıllık Üretim Kapasitesi 800 bin metrekare

25 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplamda 65 bin m2 alanda faaliyet gösterecek olan fabrikanın yıllık üretim kapasitesinin 800 bin m2 olduğunun altını çizen, Ermaş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Ercan, “Coante için yaklaşık 2 yılı kapsayan süre zarfında İtalyan Breton firması ile bir takım ön çalışmalar yaptık. Amacımız, 32 yıllık Ermaş deneyimimizden beslenerek doğru ve sürekliliğini sağlayabileceğimiz yeni bir marka oluşturmak, bununla birlikte bu marka ile Türkiye’yi dünya çapında temsil ederek ülke ekonomisine katkı sağlamak ve Ermaş ile var olan istihdam sayımızı COANTE ile en yüksek seviyeye taşımaktır’’ açıklamasında bulundu.

Yatırım planı için Hedef 1,8 milyon metrekarelik üretim kapasitesi!

COANTE Genel Müdürü Kenan Erdem ise, “Hayata geçirdiğimiz COANTE projesi ile tam kapasite döneminde yıllık ciro hedefimiz 200 Milyon TL. 2018 yılının 2. yarısındaki planımız ise 800.000 m2’lik mevcut kapasitemizi yeni yatırımımızla artırarak, 1.800.000 m2’lik bir üretim kapasitesi elde etmek” dedi.

Üstün BRETONSTONE teknolojisi ile üretilecek

COANTE ürünlerini, üretim teknolojisi İtalyan Breton SpA firması tarafından geliştirilen ve patenti alınan “Bretonstone” teknolojisi ile üretecek. 
Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2017, 09:36
YORUM EKLE
YORUMLAR
Metin sarıkaya
Metin sarıkaya - 6 yıl Önce

Tıraverten Fiyat alcaktım

SIRADAKİ HABER

banner95

banner96