MUTSO, yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı

MUTSO yönetimi, yıllık çalışmalar ve hayata geçirilmesi planlanan projeler hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, toplantıda yaptığı konuşmada, asgari ücretteki artış ile terör saldırıları sonrasında yaşanabilecek ekonomik sorunlar üzerinde durdu.

MUTSO, yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı
 Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) yönetimi, 2016 yılı bilgilendirme çalışmaları kapsamında Muğla basını ile bir araya geldi. MUTSO hizmet binasında düzenlenen toplantıya, MUTSO Meclis Başkanı Şükrü Altınay, Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Meclis Başkan Yardımcısı Ahmet Zeybek, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mustafa Ercan ve Mehmet Dişcigil, Meclis Üyesi Ayhan Çay, Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Şahin, Mustafa Karataş, Mehmet Ali Çoban, Levent Özkan, Sedat Tuncer, Fatih Dağdelen’in yanı sıra MUTSO Birim sorumluları ve Muğla basının temsilcileri katıldı.
Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, toplantı sırasında, odanın projeleri, etkinlikleri ve sürdürdüğü çalışmalarına yönelik bir sunum gerçekleştirdi. Öncelikle GEKA’dan tam destek almaya hak kazanan ve protokolü imzalanan Yörük Köyü Projesinin geldiği nokta hakkında bilgi veren Karakuş, “Uygulama projesi ihalesi sonuçlandı. Uygulama projesi çizimleri de önümüzdeki günlerde tamamlanarak, inşaat ihalesine çıkılacak. İç donanım ve Yörük Müzesinde sergilenecek olan eserlerle ilgili araştırma çalışmalarımız da devam etmekte” dedi.
Odanın sürdürmekte olduğu ve iştirakçisi olduğu diğer projeler hakkında da bilgi veren Karakuş, Avrupa İşletmeler Ağı Projesi, İmalat Sanayi Envanteri Projesi, Ecotrails- Köyceğiz – Ortaca – Dalaman Yürüyüş ve Bisiklet Yolları Projelerini açıklamasının ardından uzun zamandır hayata geçirilmesi beklenen Uluslararası Fuar ve Yaşam Alanı Projesine de değinerek, şunları söyledi:
“Proje ortaklarından olan Büyükşehir ve Menteşe Belediyesi’nin şirket ortaklığının kabulü için Bakanlar Kurulu kararı nedeniyle beklemede olan Fuar Alanı Projesiyle ilgili sürecin hızlandırılması için Ankara temaslarımız sırasında konuyu bizzat Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan’a aktardık. Kendisi ilgili Müsteşara gerekli talimatı verdi ve süreci bekliyoruz.”
6 ayda 9 Girişimcilik Eğitimi
Muğla’nın ilçelerinde son 6 ayda 9 KOSGEB Girişimcilik Eğitiminin düzenlendiğinin altını çizen Karakuş, “Girişimcilik ruhunu canlandırmak, altyapıyı sağlamak, eğitim anlamında yol haritasının sunmak adına ve her şeyden önce gençlerimizi girişimciliğe özendirmek ve destek olmak adına üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeyi görev addetmekteyiz” diye konuştu.
Karakuş, Muğla’nın yöresel değerlerinden olan Muğla saraylısı, Muğla köftesi, Muğla tarhanası, Datça nurlu bademi ve Muğla beyazı mermerinin coğrafi işaret başvurusunun yapıldığını, memecik zeytininin de bilimsel çalışmasının sürdürüldüğünü vurguladı.
 MUTSO olarak katılım sağlanan fuarlar hakkında da bilgi veren Başkan Karakuş, bölge turizmi açısından değerlendirmede bulunarak, ““Artan jeopolitik endişeler, Rusya ile yaşanan gerginlik ve terör olayları 2016 yılı turizm gelirlerini olumsuz etkileyecektir diye düşünüyoruz.  2016 yılı için turizm verilerinin çok da iç açıcı görünmediğini söyleyebiliriz. Bu yıl turizmde %20’lik bir düşüş öngörmekteyiz” dedi.
 “Sektörün Gücü Kalmadı”
Karakuş, asgari ücrette yaşanan artışa yönelik de bir değerlendirme yaparak, “Asgari ücrete yapılan artıştan sonra ilave bir yükü kaldıracak gücümüz kalmadı. Gerek kıdem tazminatlarının, gerekse de istihdam üzerindeki vergilerden bir kısmının devlet tarafından karşılanıp, reel sektörün rahatlatılması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü reel sektörün; istihdam üzerindeki yüklerin yüzde 30 oranında artmasını kaldırması zor görünüyor” ifadesinde bulundu.
Şubat ayı içerisinde Datça’da düzenlenen 10’uncu Uluslararası Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu’nun  MUTSO paydaşlığında gerçekleştirildiğini belirten Karakuş, yakın zamanda gerçekleştirilecek olan etkinlikler hakkında da bilgi verdi.
Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2016, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner95