Muğla için kontenjan aday atamasını doğru bulmadığını belirten Aldan; “Muğla, Aydın, Denizli gibi iller için kontenjan aday olmasını doğru bulmuyorum. Kontenjan aday büyükşehirler ve etnik kökenlerinde fazlaca farklılık olan illerimiz için olmalı” ifadelerini kullandı.
Muğla için daha iyi çalışmalarda bulunacağını ifade eden CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan; “Partimiz MYK’sının tercihleri doğrultusunda kontenjan aday olarak atandım. Anayasa Komisyonu, Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu, Adalet komisyonu Gurup Disiplin Kurulu Başkanı olarak partimiz içerisinde 4 farklı görevde olan tek kişiyim. Gerek Muğlamız için gerekse ülkemiz için daha iyi çalışmalar yapacağım” dedi.
Kabul etmeseydiniz o zaman kontejyani.Türkiye çağ atlıyor ama siz bunu göremezsiniz.her taraf araba dolu .üniversitenin yanindan geçerken tip fakültesi inşaati var,her geçen gün yükseliyor o tarafa bakmayin,görmezlikten gelin ...ama biz görüyoruz,sayin kontejyan adayi