İlçemizde faaliyet gösteren Maden-İş ve Tes-İş sendikaları, TBMM'den geçen bir yasa ile termik santrallerin ve linyit yataklarının özelleşmesi ve devrinin kolaylaştırıldığı gerekçesiyle bugün, belediye başkanları, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir toplantı düzenleyecekler.
Saat 10.00'da Türkiye Maden İşçileri Sendikası Yatağan ve Havalisi Åžubesi Toplantı Salonu'nda başlayacak olan toplantıya, termik santral ve linyit yatağı bulunan il, ilçe, belde belediye başkanları, muhtarlar ve Yatağan'da faaliyet gösteren meslek kuruluşları, sivil toplum örgütlerinin katılacağı öğrenildi.
Türkiye Maden İşçileri Sendikası Yatağan ve Havalisi Åžubesi Başkanı, aynı zamanda Türk-İş İl Temsilcisi olan Süleyman Girgin; “toplantıya, ayrıca bu konuya duyarlı olan işçi dostlarını da davet ettik. İlk aşamada böyle bir toplantı yapacağız. Daha sonra bu toplantılar genişleyerek devam edecek. Yerli kaynak olan termik santral ve linyit yataklarının özelleştirilmesine kesinlikle rıza göstermeyiz. Toplantıdan çıkacak olan görüş bildirgesini kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.