Şehit Başsavcı Alper, son yolculuğuna uğurlandı

Denizli’de geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitiren Başsavcı Mustafa Alper için Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde cenaze töreni düzenlendi. Sevenleri, Alper’i son yolculuğuna göz yaşları içerisinde uğurladı.

Şehit Başsavcı Alper, son yolculuğuna uğurlandı
 Makam şoförünün kullandığı otomobille cezaevine gittiği sırada meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper için Denizli adliyesinde tören düzenlendi. Buradaki törenin ardından Alper’in cenazesi, helallik alınması için Muğla’nın Kavaklıdere ilçesindeki baba ocağına getirildi.

Şehit Başsavcı Alper'in Türk bayrağına sarılı naaşının baba evine getirilişi sırasında yakınları ve vatandaşlar göz yaşlarına hakim olamadı.

Alper'in cenazesi, burada Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak'ın dua etmesi ve helallik alınmasının ardından Kavaklıdere Merkez Camisi'ne götürüldü.

Öğle namazından sonra eski Kavaklıdere Belediye Başkanı Nuray Bozyer tarafından şehidin özgeçmişi okundu. Daha sonra Alper için cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının ardından Alper'in tabutu başına gelen yakınları uzun süre gözyaşı döktü.

Törene, Muğla Valisi Amir Çiçek, Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve şehidin yakınları katıldı.

Şehit Başsavcı Alper'in Türk bayrağına sarılı tabutu, törenin ardından polis mangası tarafından alınarak cenaze aracına konuldu. Cenaze, daha sonra Aydın'ın Söke ilçesine götürüldü

Kavaklıdere’nin gururu, 15 Temmuz’un kahramanı

Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, muhabirimize yaptığı açıklamada, Türkiye'nin önemli hukuk adamlarından birini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Demir, "Mustafa Bey, Kavaklıderemizin yetiştirdiği önemli hukuk adamlarından bir tanesiydi. Kendisini elim bir kazada kaybetmenin acısını yaşarken tüm sevenlerine, Kavaklıderemize, hukuk camiasına ve ülkemize baş sağlığı diliyorum" dedi.

Eski Kavaklıdere Belediye Başkanı Nuray Bozyer de Mustafa Alper'in bir "15 Temmuz kahramanı" olduğunu vurguladı. Alper'in Denizli'de, 15 Temmuz'daki talimatlarıyla darbe kalkışmasını önlediğini belirten Bozyer, "İlçemiz ve ülkemiz için değerli bir insan ve hukuk adamıydı. Üzüntülüyüz. Mekanı cennet olsun" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2017, 15:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner95

banner96