Yatağan Termik Santrali’nin önünde toplanan yaklaşık 500 enerji ve maden işçisi, saat 10.00 sıralarında santralin ana kumanda binasına doğru yürüyüşe geçti. Sloganlara atarak yürüyüşe geçen işçiler, daha sonra 274 gün önce Yatağan Termik Santrali önüne kurulan direniş çadırına doğru hareket ettiler ve eylemlerini burada sürdürdüler.
Direniş çadırı önünde bir açıklama yapan Tes-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik, Türk-İş Başkanlar Kurulu’nun aldığı eylem planı çerçevesinde bir günlük iş bırakma eylemine gittiklerini söyledi. Dün gece 00.00-08.00 vardiyasıyla başlayan eylemin, bugün 16.00-24.00 vardiyasıyla sona ereceğini belirten Erçelik, Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santralleri ve kömür işletmelerinde çalışan toplam 4 bin işçinin bugün iş bırakma eylemi yaptığını ifade etti.
Erçelik, 17 Haziran Salı günü Türk-İş'e bağlı sendikaların örgütlü olduğu iş yerlerinde 2 saat iş bırakma eylemine gidileceğini vurguladı.
18 Haziran Çarşamba günü ise 81 ildeki AK Parti teşkilatlarına yürüyüş düzenleneceğini aktaran Erçelik, basın açıklaması yapılıp, bir saat oturma eylemi gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.
Burak Alper KUŞ
Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2014, 18:00
face devri̇mci̇leri̇ni̇de çağirin,resi̇m çeki̇p kaçsinlar.i̇şçi̇ sinifinin yi̇ği̇tleri̇ di̇ye yayinlasinlar.sinif deyi̇nce okul sinifi sanirlar