TÜRSAB, Osman Hamdi Bey Konağı’nı güzergaha dahil edecek

TÜRSAB Batı Akdeniz Bölgesel Yürütme Kurulu üyeleri, Yatağan ilçesinde bulunan Osman Hamdi Bey Konağı müzesinde incelemelerde bulundu.

TÜRSAB, Osman Hamdi Bey Konağı’nı güzergaha dahil edecek
 TÜRSAB Batı Akdeniz Bölgesel Yürütme Kurulu üyeleri, yeni sezon öncesinde seyahat acentelerinin tur güzergahında yenilikler yapmak için incelemelerde bulunmak üzere Yatağan ilçesine geldi.

İlçeye bağlı Turgut Mahallesi’nde bulunan, ilk Türk müzecilerden olan Osman Hamdi Bey’in Lagina Kutsal Alanı’ndaki kazılar sırasında kazı evi olarak kullandığı ve restore edildikten sonra müze haline getirilen Osman Hadi Bey Konağı’nı gezen heyet, konağın yabancı turistlerin ilgisini çekebileceği yönünde fikir birliğine vardı.

Seyahat acentelerine başvuran yerli ve yabancı turistlerin son yıllarda kültür turizmine ağırlık verdiğini kaydeden TÜRSAB Batı Akdeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Süleyman Kaya, muhabirimize yaptığı açıklamada, Osman Hamdi Bey Konağı ve konağa adını veren Osman Hadi Bey’in ilk kazıları gerçekleştirdiği Lagina Kutsal Alanı’nın önemli kültür noktaları olduğunu söyledi.

Kaya, Osman Hamdi Bey Konağı’nı turizme kazandırmak için neler yapılabileceği konusunda çalışmalar yürüttüklerini belirterek, “Buraya yerli mi yoksa yabancı turisti mi getirebiliriz hakkında incelemeler yapıyoruz. Şuanda gezimizi tam olarak bitirmedik ama kesinlikle buraya yabancı turistin gelebileceği, normal turlarımızı buraya uğratabileceğimiz güzergah olarak görüyorum.” diye konuştu.

TÜRSAB Batı Akdeniz Bölgesel Yürütme Kurulu üyelerinin Osman Hamdi Bey Konağı’ndaki incelemeleri sırasında heyete eşlik eden Yatağan Belediye Başkan Yardımcısı Tarcan Oğuz ise, ünlü ressam ve müzecinin 1891 yılında Turgut’a geldiğini ve yaklaşık 10 yıl boyunca kiraladığı bu evde yaşadığını söyledi.

Oğuz, Osman Hamdi Bey’in “Kaplumbağa Terbiyecisi” adlı tablosuna burada başladığını kaydederek, “Osman Hamdi Bey’in en önemli özelliklerinden birisi de, buradan çıkan eserlerin korunmasıdır. Daha sonra bu korunan eserleri, Muğla’dan alıp İstanbul’a göndermesi ve müzeye götürmesi çok önemlidir. Bu açıdan Osman Hamdi Bey çok önemli bir isim.” dedi.

Muğla’nın coğrafi konum olarak önemli bir yerleşim yeri olduğunu vurgulayan Oğuz, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Muğla’da turizmi çeşitlendirmek ve 12 aya yaymak amacıyla TÜRSAB Batı Akdeniz Bölgesel Yürütme Kurulu üyeleri de burada alan çalışması yapıyor. Yaptıkları çalışmayla mutlaka farklı şeyleri değerlendirecektir. Bizim göremediğimiz şeyleri, TÜRSAB Batı Akdeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Süleyman Kaya’nın görmesi mümkün, çünkü turizmcilerin bakış açısı daha farklı.”

Heyet, Osman Hamdi Bey Konağı’nın ardından Lagina Kutsal Alanı’na giderek incelemelerde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2016, 08:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner95