Soma’da meydana gelen kazanın sebebini iş güvenliğindeki eksiklere bağlayan Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, programa katılan işçileri, iş güvenliğinin sağlanmadığı yerlerde çalışmaması konusunda uyardı. Maden kazasının tüm Türkiye’ye yasa boğduğunu belirten Işık, yaşamını yitiren madenciler için baş sağılığı, yaralı olarak kurtulanlar için de geçmiş olsun mesajı verdi.
Işık’ın konuşmasının ardından Soma’da yaşamını yitiren maden işçileri için 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Yatağan Merkez Aşağı Camii İmam Hatibi Üzeyir Yıldırım’ın okuduğu Mevlid-i Şerif’in ardından İlçe Müftüsü tarafından Soma’da yaşamlarını yitirenler ve yaralı kurtulanlar için dualar okundu.
İlçe Müftüsü Şahabettin Yılmaz, ilçedeki imam hatip okullarında okuyan öğrenciler tarafından 5, Yatağan İlçe Müftülüğü bünyesindeki din görevlileri tarafında 7 olmak üzere 12 kez hatim indirildiğini söyledi.
Burak Alper KUŞ
Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2014, 18:29
milastan önemli misafir çağıracaklarına keşke halkı çağırsalardı.gerçi seçim geçti artık halk lazım değil.c.başkanı seçimide bizi ilgilendirmiyor