Tatbikata öncülük eden Denizli Organize Sanayi Bölgesi İtfaiye Müdürü ve Yangın Eğitmeni Hakan Demir, bu tür tatbikatların çok önemli olduğunu belirterek, “görevimiz gereği, ihmal sonucu meydana gelen ve sonuçları ağır olan yangınlarla karşılaşıyoruz. Zamanında önlem alınsa, eğitimli yangın söndürme ve kurtarma ekipleri olsa can kaybı ve maddi zarar hiç olmaz veya çok az olur. Bu tip olaylarda önceden hazırlıklı olmak ve tedbir almak çok önemlidir” diye konuştu.
Bağyaka Orman İşletme Şefi Bekir Kulaksız, Gevenes’te konuşlandıklarını, araç ve gereçleriyle, olası bir yangına müdahale için hazır olduklarını, bu tatbikatta olduğu gibi, her zaman her kurumla işbirliği içinde çalışabileceklerini söyledi.
Maden Direktörlüğü Sivil Savunma ve Güvenlik Uzmanı Güngör Tunç, ruhsatlı sahaların büyük bir bölümünün ormanla iç içe olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: “Başta elektrik hatları ve trafolar olmak üzere, bölgemizde yangın çıkma olasılığı çok fazla. Biz işletme olarak gerekli önlemlerimizi alıyoruz. Çevremizde olabilecek yangınlara karşı eskiden beri Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü ile işbirliği içindeyiz. Ancak bu karşılıklı işbirliğini, bir protokole bağlamak gerekir.”
Maden Direktörlüğü İSGB sorumlusu Suat Gedik de, tatbikatların çok gerçekçi olduğunu ifade etti. (Nevzat Çağlar Tüfekçi)