Muğla Büyükşehir Belediyesi, Yatağan Belediyesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi işbirliğiyle yapılan termal su araştırma çalışmaları kapsamında, Alman Yerbilimleri Araştırma Merkezi’nden (German Research Center For Geosciences) Dr. Samuel Niedermann, Ankara Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Şebnem Arslan ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Özgür Avşar, ilk olarak daha önce hazırlanan araştırma raporu ve harita üzerinde çalışma yaptılar. Bu çalışmanın ardından Yatağan Belediyesi’ne geçen heyet, burada belediye birimlerindeki arşivlerini de inceleyerek Belediye Başkan Yardımcısı Tarcan Oğuz ile belirlenen alanlarda saha çalışmalarına başladılar.
Heyet, Yatağan’a bağlı Bağyaka Mahallesi’nde bulunan ve son olarak soda dolum tesisi olarak kullanılan tesiste, Hacıbayramlar Mahallesi Genekler mevkiindeki kaynak suyunda ve Mesken Mahallesi Girme mevkiindeki kükürtlü suda incelemelerde bulundu.
Yatağan Belediye Başkan Yardımcısı Tarcan Oğuz, çalışmaların ilk aşamasının tamamlandığını, edinilen bilgilerin rapor halinde Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Müfit Bayram’a sunulduktan sonra çalışmaların diğer aşamalarına geçileceğini, Yatağan’ın yer altı zenginliklerinin belirleneceğini ve özellikle sıcak su üzerinde yoğunlaştıklarını belirtti.
Gelişmeleri kamuoyuyla paylaşacaklarını dile getiren Oğuz, şöyle konuştu:
“15 yıl öncesine kadar kaplıca olarak kullanılan Bağyaka’daki bölge, daha sonra soda dolum tesisi olarak kullanıldı. Şimdi tekrar o bölgeyi kaplıca olarak kullanmayı amaçlıyoruz. Hacıbayramlar ve Mesken’deki sularda da inceleme yaparak çalışmalar neticesinde bölgenin sağlık turizmine kazandırılması ve ekonomimize katkı sağlamasını hedefliyoruz.”
Burak Alper KUŞ
Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2014, 19:24
Çok güzel çalışma yapmışsınız biran önce faaliyete geçerse iyi olucana inanıyorum başarılar