Yıkılan köprü, muhtarın anısına yapılacak!

Kalp rahatsızlığı sonucu yaşamını yitiren Muhtarlar Derneği Başkanı ve Yava Mahallesi Muhtarı Ali Üstün’ün evine taziye ziyaretinde bulunan Yatağan Kaymakamı, 2008 yılında yıkılan 1919 yapımı Kayırlı Köprüsü’nün, Ali Üstün’ün anısına yapılacağının söyledi.

Yıkılan köprü, muhtarın anısına yapılacak!
 Yatağan Kaymakamı Gökay Özkan, İlçe Garnizon Komutanı Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Hacı Yusuf Ekiz, Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, İlçe Emniyet Müdürü Emre Bolat, Yatağan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Kerim Bender ve İlçe Müftüsü Şahabettin Yılmaz, geçtiğimiz hafta yaşadığı kalp rahatsızlığı sonucu kaldırıldığı Yatağan Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitiren Yatağan Muhtarlar Derneği Başkanı ve Yava Mahallesi Muhtarı Ali Üstün’ün, Yava Mahallesi’ndeki evine taziye ziyaretinde bulundu.

Özkan ve beraberindekiler, merhumun yakınlarına başsağlığı dileyerek, bir süre sohbet etti.

Ziyaret sırasında konuşan Kaymakam Özkan, Üstün’ü tanıdığından beri sürekli halka hizmet için gayretler gösterdiğini ve başarılı çalışmalara imza attığını söyledi.

Özkan, 2008 yılında ağır tonajlı bir kamyonun üzerinden geçişi sırasında yıkılan Yava, Memişler, Kayırlı, Kocamustafalar ve Çobanlar mahallelerini birbirine bağlayan 1919 yılında İtalyanlar tarafından yapılan Kayırlı Köprüsü’nün yapımına kısa sürede başlanacağını ve bu köprünün Ali Üstün’ün anısına yapılacağını açıkladı.

Hatırlanacağı üzere, 1919 yılında İtalyanlar tarafından Yava Mahallesi Kayırlı mevkisinde yapılan Kayırlı Köprüsü, 2008 yılının Ekim ayında, üzerinden ağır tonajlı bir kamyonun geçişi sırasında yıkılmış, yıkılışının ardından üzerinden geçen 7 yılda köprünün tekrar yapılması için yapılan çalışmalar da sonuçsuz kalmıştı.

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2015, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner95

banner96