“Bomba” dedikodusuna rağmen deve güreşine 15 bin kişi katıldı

Yatağan ilçesinde düzenlenen güreşlerde, Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden getirilen 150 deve güreştirildi. Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, güreş öncesinde bazı vatandaşların, güreşlere katılımın az olması için ‘güreş alanında bomba patlayacak’ dedikoduları yapmasına rağmen güreşlere yaklaşık 15 bin kişinin katıldığını söyledi.

“Bomba” dedikodusuna rağmen deve güreşine 15 bin kişi katıldı
 Yatağan’da Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden 150 devenin getirildiği Yatağan Belediyesi 16. Geleneksel Deve Güreşi Festivali düzenlendi.

Yatağan-Aydın karayolundaki Orman Deposu sahasında yapılan ve deve sucuğu satılan, davul zurna çalınarak eğlenceler düzenlenen festivalde yaklaşık 15 bin kişi güreşleri sahanın kenarına yerleştirilen kamyon ve traktör kasaları ile tribünlerden izledi.

Güreşlerde uzun süre güreşen ve birbirlerini yenemeyen bazı develer, görevli urgancılar tarafından güçlükle sahanın dışına çıkarıldı.

Güreş alanında, emniyet güçleri tarafından geniş kapsamlı güvenlik önlemleri alındı.

Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık, muhabirimize yaptığı açıklamada, bu yıl 16’ncısı yapılan Yatağan Belediyesi Geleneksel Deve Güreşi Festivali’ne, Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden develer ile Türkiye’nin çeşitli yerlerinden çok sayıda güreşseverin katıldığını söyledi.

Festivalin 4 yıldır ücretsiz olarak düzenlendiğini ve bunun ilçedeki mermer sektörünün temsilcileri sayesinde mümkün olduğunu vurgulayan Işık, “Yatağan’ın en büyük özelliği, deve güreşlerinin ‘Kırkpınarı’nın burada düzenleniyor olmasıdır. Yatağan dendiği zaman, Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerindeki deveciler ve güreşseverler, güreşlere geliyorlar ve halkımıza güzel bir güreş izletiyorlar” dedi.

Işık, 150 devenin katılımıyla gerçekleştirilen güreşlerden elde edilecek olan gelirin, Yatağanspor ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yatağan Meslek Yüksek Okulu için harcanacağını kaydetti.

- Güreşlerden önce ‘bomba’ dedikodusu yapıldı

Düzenledikleri deve güreşi festivalinin sevgi, saygı ve kardeşlik içerisinde insanları bir arada tutmak amacıyla düzenlendiğini belirten Işık, şöyle konuştu:

“Barışı çok istiyoruz. Ülkemizin barışa çok ihtiyacı var. Bu güreşle ilgili çeşitli dedikodular yaparak insanların güreşlere gelmemesi istendi. Mesela araçların içerisinde ‘bomba patlayacak’ dendi. Tabi bu insanları korkuttu. Geçen sene katılım 20 binin üzerindeydi. Bu durumdan dolayı yaklaşık bugün 15 bin kişi katıldı. Mert ve yılmayan Yörüklerimiz, güreşlere geldiler. Katılımdan çok memnunum.”

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2016, 18:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner95