Müsabakalarda uzun süre güreşen ve birbirlerini yenemeyen bazı develer, görevli urgancılar tarafından güçlükle sahanın dışına çıkarıldı. Güreş alanında, jandarma ekipleri tarafından geniş kapsamlı güvenlik önlemleri alındı.
Festivalde, Muğla, Antalya, Denizli, Aydın ve İzmir'den getirilen yaklaşık 120 deve güreşirken, güreşlerden galip ayrılan deve sahiplerinin büyük sevinç yaşadığı görüldü.
Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde olması nedeniyle bazı vatandaşlar, saha etrafında davul ve zurna eşliğinde piknik yaparken, bazıları da tezgahlarda satışı yapılan deve sucuklarını tattı.
Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, bu yıl ikincisi düzenlenen Bayır Deve Güreş Festivali'nden elde edilecek olan gelirin, mahallede bulunan okulun ihtiyaçları için kullanılacağını söyledi. Gümüş, deve güreşlerinin Yörük kültürünün bir ürünü olduğunu ve bu nedenle deve güreşi kültürünü sürdürmeye çalıştıklarını belirtti.