Muğla’nın tarihi ve kültürel değerlerinin envanteri çıkarılıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığında görevli sanat tarihçileri, rehberler ve personellerden oluşan bir heyet, Yatağan ilçesinde incelemelerde bulundu. Muğla Büyükşehir Belediyesi, ulusal ve uluslararası tanıtım etkinliklerinde Yatağan ilçesindeki tarihi ve kültürel yerleri daha iyi tanıtabilmek için ilçede envanter çalışması gerçekleştirdi.

Muğla’nın tarihi ve kültürel değerlerinin envanteri çıkarılıyor
 Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerinde düzenlenen tanıtım etkinliklerinde Muğla genelindeki tarihi ve kültürel mekanlar daha iyi tanıtabilmek ve buralara ilgi çekmek isteyen Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı, envanter çalışmalarına başladı. Yatağan ilçesinde başlayan çalışmalar kapsamında, Muğla’daki tarihi ve kültürel yerler, başkanlıkta görevli sanat tarihçileri, rehberler ve personellerden oluşan heyet tarafından, incelemeler gerçekleştiriliyor. Gezilerin ilk ayağında, ilçe belediyelerinde görev yapan turizm sorumluları, bölgelerdeki tarihi ve kültürel yerlerde gezdiriliyor.

Yatağan Belediye Başkan Yardımcısı Tarcan Oğuz'un eşlik ettiği heyet, dizi ve sinema filmlerinde doğal plato olarak kullanılan Bozüyük Mahallesi, dünyanın en büyük beyaz mermer kenti Stratonikeia Antik Kenti, Paganizmin dini merkezi Lagina Kutsal Alanı ve Türkiye’deki ilk arkeolojik kazı evi Osman Hamdi Bey Konağını gezdi.

Heyette yer alanlar, gezi boyunca çeşitli noktalarda fotoğraf çekerek görüntüler kaydetti.

Gezinin ardından muhabirimize açıklamalarda bulunan heyet sorumlusu Cihan Bulut, Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı 13 ilçede geziler düzenleyeceklerini belirterek, yapılan çalışmanın Muğla’nın tanıtılmasına önemli katkılar sağlayacağına inandıklarını söyledi.

Bulut, bu çalışmanın bugüne kadar Muğla’da yapılan en geniş kapsamlı envanter çalışması olduğunu savunarak, “Amacımız, Muğla ilimizin coğrafyasının çok geniş olmasından kaynaklı, hem doğal hem de kültürel mirasa ev sahipliği yapan Muğla’mızın ilçelerindeki zenginlikleri tüm ilçe belediyesi personellerimize tanıtmak. İlimizin tanıtılmasını, ulusal ve uluslararası düzlemde çok daha iyi bir şekilde gerçekleştirmek için düzenlediğimiz bir çalışma” dedi.

Yatağan Belediye Başkan Yardımcısı Tarcan Oğuz ise, Yatağan’ın çok önemli tarihi kalıntılara sahip olduğunu belirterek, bölgedeki tarihi ve kültürel zenginliklerin tanıtılmasındaki öneme dikkati çekti.

Oğuz, Muğla’nın denize dayalı olan turizminin yanı sıra ender tarihi ve kültürel güzelliklere de sahip olduğunun altını çizerek, şunları söyledi:
“Biz Yatağan’da istiyoruz ki, sadece hava kirliliği değil, tarihi ve coğrafyası ön plana çıksın. Bir de kültür turizmini 12 aya yaymamız gerekiyor. Yatağan Belediyesi olarak onunla ilgili çalışmalarımız var. Özellikle Stratonikeia, Lagina ve Osman Hamdi Bey Konağı’nın tanıtılması için çalışmalarımız devam ediyor. Önemli olan Muğla’daki turizm, 6 ay değil 12 aya yayılması.”

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2016, 13:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner95