“Stratonikeia, Ege Bölgesi’nin parlayan yıldızı olacak”

Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, Eskihisar Mahallesi’ndeki Stratonikeia Antik Kenti’nde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

“Stratonikeia, Ege Bölgesi’nin parlayan yıldızı olacak”

Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, neredeyse her hafta ziyaret ettiği Stratonikeia Antik Kenti’ne bu hafta da giderek incelemelerde bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muğla Valiliği, Yatağan Belediyesi ve Kazı Başkanlığı’nın gerçekleştirdiği çalışmaları Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt eşliğinde yerinde inceleyen Toksöz, incelemelerin ardından açıklamalarda bulundu.

Stratonikeia’nın kendileri için büyük bir öneme sahip olduğunun altını çizen Toksöz, “Bugün Stratonikeia’ya gelerek çalışmaları yerinde inceledim. Antik kentin yapısına uygun taş yolların döşenmesi, karşılama merkezi, otopark gibi çalışmaların bitmek üzere olduğunu gözlemledim. Belediyemize de ait olan ve restore edilerek turizme açılacak yerlerin bir an önce yapılması için gereken girişimlerimiz sürüyor” dedi.

Toksöz, antik kentte yapılan çalışmalarla birlikte önümüzdeki günlerde beklenenin üzerinde misafiri ağırlayacağına inandığını kaydederek, “Burasının Yatağan’a çok büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Yapılan ve yapılması planlanan çalışmaları sürekli yerinde incelemeye gayret ediyoruz. Bu çalışmalar için, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanımıza teşekkür ediyoruz. Valimizin ve kaymakamımızın çok büyük ilgiyle yardımcı olduklarını belirtmek istiyorum. Valimiz, geldiği günden bu yana şehrimizi sürekli ziyaret ederek tüm eksikliklerimiz noktasında bize büyük yardımda bulunuyor. Kazı başkanımızla birlikte tüm yatırımları, tarihi yapısına uygun şekilde yapılması noktasında özen ve gayret gösteriyoruz. Tüm emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Yollarımızı inşallah 15-20 gün içerisinde bitireceğiz. Bitirdikten sonra kamulaştırma yaptığımız alanlarda ihalesi yapılanlar var, kamulaştırma yapılacak olanlar var, çalışmalar devam ediyor. Ama şunu belirtmek istiyorum ki, Stratonikeia Ege’nin parlayan yıldızı olacak” diye konuştu.

Kazı Başkanı Söğüt ise, Stratonikeia’nın tanıtımına yaptığı katkılardan dolayı Başkan Toksöz’e teşekkür ederek, kentin girişine yerleştirilen totem ve bastırılan el broşürleriyle Stratonikeia’nın ziyaretçi sayısında ciddi bir artış yaşandığını söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner90