Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede yaygın olarak kullanılan Sinovac aşısının yanı sıra uygulanmakta olan Biontech aşısı, Yatağan ilçesinde uygulanmıyordu.
Biontech aşısı olmak isteyenler, aşı olmak için ya Menteşe’ye ya da diğer ilçelere gidiyordu. Oluşan mağduriyetin giderilmesi için Yatağan Kaymakamlığı, Belediyesi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün girişimleriyle, Yatağan Devlet Hastanesi’nde Biontech aşısı uygulanmaya başlandı.
Vaka sayılarındaki düşüş sürüyor!
Yatağan’da bir dönem pik yapan vaka sayıları, ilçedeki filyasyon ekibi ve ilgili kurumların başarılı çalışması sonucunda ciddi oranda düştü. Neredeyse 7/24 sahada olan filyasyon ekibine, emniyet, jandarma ve zabıta ekipleri de eşlik ederken, pandemi kurallarına riayet edilmesi için ciddi bir mücadele veriliyor.
Yatağan Kaymakamı Onur Kökçü’nün talimatıyla sürekli sahada olan kurum amirleri, vatandaşları sosyal mesafe, hijyen ve maske konusunda uyarmaya devam ederken, denetimlerini sürdüren kolluk kuvvetleri, kurallara uymayanlara cezai işlem uygulamaya devam ediyor.
Muğla’nın diğer ilçelerine oranla en az vaka sayısına sahip ilçelerden olan Yatağan’da, 100 binde vaka sayısında da en düşük ilçe olarak başı çekiyor.