“Çile Yolu”
Gündem“Çile Yolu”
Yatağan ve Kavaklıdere arasında devam eden yol yapım çalışmaları yolu kullanan sürücüleri bezdirdi. Vatandaşlar yolda yaşadıkları sorunlar nedeniyle yola 'çile yolu' adını verdiklerini söylediler.
Geçtiğimiz yıl içerisinde yapımına başlanan Yatağan-Kavaklıdere arası yol yapım çalışmaları, sürücüleri canından bezdirdi. Yolda toz ve bozuk zemin nedeniyle araçlarında hasar oluştuğunu belirten vatandaşlar; “yolda geçtiğimiz yıl bahar aylarında yol çalışmalarına başlandı, kış dönemi çalışmalara ara verildi. Yapılan çalışmalarda ilk olarak mevcut yolun asfaltı kazındı. Yol asfaltın kazınması ile kullanılamayacak duruma geldi. Bir süre hiç çalışma yapılmadı. Kış döneminde de yağışlar sonrası yollar köstebek yuvası gibi oldu. Çalışmalar halen devam ediyor ama yol eski hali ile şuan ki durumundan daha iyiydi. Yolun kötü olması ve sürekli toz olması nedeniyle trafik tehlikeye giriyor, araçlarımızın alt takımları sürekli arıza veriyor. Bu kayıplar milli servet değil midir? Yatağan ve Kavaklıdere bölgesinden birçok motosiklet sürücüsü de bu yolu kullanıyor. Onlar için tozlu yolda yolculuk yapması daha zor oluyor. Yolda sulama çalışması da yapılıyor ama yaz sıcakları nedeniyle yeterli olamıyor. Sulamanın yeterli olarak yapılmadığını düşünüyoruz. Temennimiz bu yolun en kısa sürede bitirilmesi, araçlarımız bu yol nedeniyle oldukça zarara uğradı” şeklinde konuştular.
Öte yandan toplu taşıma yapan araç sürücüleri de yol yapım çalışması nedeniyle güzergâh boyunca yolda yeterli işaretçilerin bulunmadığını, iş makinesi ve kamyonların yola gelişi güzel çıkış yaptıklarını öne sürerek “yol boyunca ne sürücülerin ne de taşıdığımız yolcularımızın can güvenliği var? Çalışma yapılan bölgelerde işaretçi bulunmaması veya yetersiz olması nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşıyoruz. Gerekli tedbirlerin bir an evvel alınmasını istiyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdiler.
İlginizi Çekebilir