Her Yer Direniş, Her Yer Yatağan!
GündemGün geçtikçe desteğin arttığı direniş çadırının geçtiğimiz salı günkü konukları sendikaların bölge, şube başkanları ve temsilcileri ile Yatağan Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Süleyman Can ve Yönetimi idi.
Direniş çadırında ilk konuşmayı Maden-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin yaparken konuklarına, desteklerinden dolayı teşekkür ederek direnişlerinin; zaferle sonuçlanacağı güne kadar devam edeceğini belirtti.
“Geçmişini bilmeyen geleceğini bilemez!”
Daha sonra konuşan Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Hüseyin Karakoç, direnişe destek verme amacıyla geldiklerini belirterek; “Yatağan’ın sembolü haline gelen enerji ve maden işçilerinin bu direnişine destek verme amacıyla bugün buradayız. Bu haklı mücadeleniz ülke genelindeki mücadelenin başlangıcı ve en önemlisi konumundadır. Bu mücadeleyi verenler, emeği ve ekmeği için direnmektedir. Çünkü bizler geçmişte olanları çok iyi biliyoruz. Geçmişte özelleştirilen kurumlardan elde edilen yaklaşık 40 Milyar TL’nin hiçbir şekilde istihdam amaçlı harcanmadığını biliyoruz. Özelleştirilen kurumların bazılarının yerlerini şimdi alışveriş merkezleri aldı” şeklinde konuştu.
“Enerji; stratejik öneme sahiptir”
Enerjinin öneminden bahseden Karakoç, konuşmasını; “Enerji, iletişim, ulaşım ve petrol; bir ülke için stratejik önem arz eder. Bu kurumların özelleştirilmesi demek kritik zamanlarda bu kurumları kullanamamak demektir. Hatırlarsınız ki Kıbrıs Barış Harekatı sırasında, ambargo nedeniyle uçaklarımıza yakıt tedarik edemedik. O sırada Libya’nın yardımıyla uçaklarımıza yakıt tedarik edildi ve büyük bir zafer kazandık. Eğer bu stratejik öneme sahip kurumlarımızı özelleştirirsek ve bunla birlikte tüm ülkeler bize ambargo uygularsa neler olabileceğinin farkında mısınız?” şeklinde sürdürdü.
“Özelleştirme tüm ülkeyi etkiler”
Karakoç; “Bugün buraya geldiğimizde gördüğümüz manzara bizleri şaşkına çevirdi. Enerji işçilerinin ürettiği elektrik, enerji işçilerinin kurmuş olduğu direniş çadırında yok. İşletmenin, buraya elektrik verilmesini engellediğini öğrendik ama sağ olsun, duyarlı bir vatandaşımız sayesinde direniş çadırına elektrik verilmesi sağlanmış. Sizce işverenin yaptığı hak mıdır? Bugün Yatağan Termik Santrali’nde üretilen elektrik 6 Cent’ten satılmaktadır. Diğer özel üretici firmalarda ise bu rakam çok yüksek meblağlara çıkabilmektedir. Devlete ait elektrik üretim tesisleri sayesinde vatandaşımıza ulaştırılan elektriğin fiyatı dengelenmektedir. Eğer devlete ait hiçbir üretim tesis kalmazsa bundan en çok yine vatandaşlarımız etkilenecektir. Kısacası bu direnişimiz sadece işçi arkadaşlarımız için değil tüm halkımız içindir. O yüzden herkesin bu haklı direnişe destek olması lazım. Ben ve arkadaşlarım, bu direnişe katkıda bulunan herkesi kutluyor, her zaman onların yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.
Bu arada Karakoç’un konuşması sırasında, sık sık “Her yer direniş, her yer Yatağan” sloganları atıldı.
İlginizi Çekebilir