KEMİKSİZ’DEN KADINLAR GÜNÜ MESAJI
GündemYatağan CHP İlçe Başkanı Mehmet Kemiksiz 8 Mart Dünya Kadınlar günü sebebiyle kutlama mesajı yayımladı.
Kemiksiz mesajında; “Bundan 155 yıl önce 8 Mart 1857’de ağır çalışma koşullarını protesto etmek için direnişe geçen dokuma işçisi kadınların 129’ unun çıkan çatışma ve yangında yaşamını yitirmesiyle başlayan sürecin sonunda 8 MART bütün dünyada 1977 yılından itibaren kadınların haklarını arama ve mücadelelerini yükseltme günü olarak kutlanmaktadır. O günden beri kadınların toplumun her alanında gerçek eşitlim mücadelesi ve beklentisi süregelmektedir.
Cinsiyet ayrımcılığı ve bunun sonucunda ortaya çıkan şiddet, taciz ve cinayet gibi eylemlerin kabul edilmesi mümkün olmayacağı gibi, bunları derhal sonlandıracak toplumsal politikalar üretilmelidir. Tabi ki bu tür olayları kadının yegâne görevi çocuk doğurmak ve evde oturmaktır gibi bakış açılarıyla çözmek mümkün değildir. Bütün modern toplumlarda olması gerektiği gibi kadınlar eşit birey olarak görülmeli ve toplumda hak ettiği yeri almalıdır.
Kadın cinayetlerinin olmadığı, kadına şiddetin son bulduğu, Atatürk’ün de ifade ettiği gibi; kadınların toplumsal hayatta erkeklerle omuz omuza yürüdüğü bir toplum hayaliyle, tüm kadınlarımızın 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ’NÜ kutlarız.” İfadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir