© Demeç Gazetesi

KURBANLIKLAR GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Kurban Bayramı'na bir ay kala Bayır Hayvan Pazarı'nda çok hareketli bir gün yaşandı. Ege Bölgesi'nin en büyük hayvan pazarı olan Bayır Hayvan Pazarı'na, Türkiye'nin her bir yanından kurbanlık hayvanlar gelirken birçok kişi de alıcı olarak pazara geldi. Ancak, satıcılar fiyatların ucuzluğundan, alıcılar da pahalı olmasından yakındı.

 Geçtiğimiz cumartesi günü, Bayır Hayvan Pazarı'nda küçükbaş hayvanlar 500 ile 1500 lira arasında alıcı bulurken, büyük baş hayvanlar ise kilosuna göre 3 bin ile 13 bin lira arasında alıcı buldular. Satıcılar fiyatların ucuzluğundan, alıcılar da pahalı olmasından yakındı.

Bayır Belediye Başkanı Cumhur Çoban; “Bayır Belediyesi Hayvan Pazarı, Ege Bölgesi'nin en büyük hayvan pazarıdır. Burada belediye görevlileri, gıda tarım ve hayvancılık il müdürlüğü görevlileri, vergi dairesi görevlileri görev yapmaktadır. Pazarımıza sağlık raporsuz ve kulak küpesiz hayvan alınmamaktadır. Ayrıca pazara giren tüm araçlar ve hayvanlar dezenfekte edilmektedir” dedi.

Pazarda küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar satılırken, çok çekişmeli pazarlıklar da yaşanıyor. Hayvan satıcıları fiyatların ucuz olduğunu savunurken, alıcılar da fiyatların pahalı olduğundan dert yanıyor. Bayır Hayvan Pazarı'na Türkiye'nin her birinden hayvan gelmesi de dikkati çekti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER