Yatağan’da 19 Mayıs Coşkusu: Amfi Tiyatro Doldu Taştı
GündemYatağan Belediyesi tarafından düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, ilçede büyük bir coşkuya sahne oldu. Kortej yürüyüşüyle başlayan program, sanatçı Aslı Güngör konseriyle devam etti.
Kutlamalar kapsamında ilk olarak ilçe merkezinde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüşe Yatağan Belediye Başkanı Mesut Günay ve eşi Beyza Günay’ın yanı sıra CHP Yatağan İlçe Başkanı Ozan Gürpınar, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, CHP il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ellerinde Türk bayrakları ve meşaleler bulunan vatandaşlar, marşlar eşliğinde yürüyerek 19 Mayıs coşkusunu ilçe sokaklarına taşıdı.
Kortej yürüyüşünün ardından kutlamalar Yatağan Belediyesi Turan Özdemir Amfi Tiyatrosu’nda devam etti. Saatler öncesinden alanı dolduran vatandaşlar, ellerindeki bayraklarla renkli görüntüler oluşturdu. Gecede sahne alan sanatçı Aslı Güngör, sevilen şarkılarıyla Yatağanlılara unutulmaz bir bayram akşamı yaşattı. Konsere katılan vatandaşlar şarkılara hep birlikte eşlik etti.
Programda konuşma yapan Yatağan Belediye Başkanı Mesut Günay, 19 Mayıs’ın Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki önemine dikkat çekti. Günay konuşmasında, 19 Mayıs 1919’un Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak bağımsızlık meşalesini yaktığı tarihi bir dönüm noktası olduğunu ifade ederek, Cumhuriyet’in gençlere emanet edildiğini vurguladı.
Başkan Günay, gençler için çalışmaya ve üretmeye devam edeceklerini belirterek, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm kurtuluş kahramanlarını saygı ve minnetle andığını söyledi.
Kutlama programı, havai fişek gösterileri ve konser etkinlikleriyle gece geç saatlere kadar devam etti.
İlginizi Çekebilir