“Yatağanlı” kahraman komşu
YaşamYatalak yaşlı kadını, yaşadığı evde meydana gelen tüp kaçağında apartman görevlisi ve Yatağanlı komşusunun dikkati ile cesareti kurtardı.
Hiç bu kadar korkmamıştım
Büyük bir tehlike attıklarını anlatan kahraman komşu Ekrem Kaya, “Yöneticimiz telefonla durumu bildirince hemen evden dışarı çıktım. Üst katta bulunmama rağmen gaz kokusunu apartmanda hissettim. Aşağı indiğimde yoğun bir gaz kokusu vardı. Yaşlı komşumuzun evinde koku daha da ağırlaşıyordu. Kolumla ağzımı kapatarak içeriye girdim. Mutfağa gittiğimde tüpten yoğun bir gaz çıkışının olduğunu gördüm. Ocağın düğmelerini açıp kapattım ama değişen bir şey olmadı. Bu kez tüpün üzerinde ki dedantörü kapatmak istedim ama sıkışmıştı başarılı olamadım. Bunun üzerine ocak girişinin bulunduğu bölgedeki kelepçeyi çıkararak tüpü kucağıma aldım ve apartman dışına çıkarttım. Bu esnada tüpten hala yoğun bir gaz sızıntısı vardı. Evde sıkışan yoğun bir gaz vardı. Bir anda alev almasından çok korktum. Özel Kuvvetlerde görev yaptığım dönemde birçok çatışmaya girdim ama hiç bu kadar korktuğumu hatırlamıyorum. Eğer o an sızıntı yapan tüp alev alsaydı tüm apartman için tehlikeli olacaktı” diye konuştu.
Hepimizin hayatını kurtardı
Büyük bir tehlike atlattıklarını kaydeden apartman yöneticisi Ayhan Akarca ise, “Apartman görevlimiz durumu haber verince komşum Ekrem Kaya’dan yardım istedim. Sağ olsun oda hiç zaman kaybetmeden yaşlı teyzemizin evine giderek olaya müdahale etmiş. Yaşanılanları anlatınca büyük bir tehlike atlattığımızı anladım. Ekrem Kaya zamanında müdahale ederek, yoğun gaz sızıntısına rağmen tüpü dışarıya çıkartmayı başarmış. Eğer o an sızan gaz alev almış olsa büyük bir yangın çıkabilir ve alevler apartmanı etkisi altına alabilirdi. Kahraman komşum herkesin hayatını kurtardı” diye konuştu.İlginizi Çekebilir