3 bin yıllık kentte İdil Biret’in sesi yankılanacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
3 bin yıllık kentte İdil Biret’in sesi yankılanacak
Abone ol
Dünyaca ünlü Türk piyano sanatçısı İdil Biret, Stratonikeia Antik Kenti’nde konser verecek. Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Yatağan Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte, Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası da sahne alacak.
 Dünyaca ünlü Türk piyano sanatçısı ve devlet sanatçısı İdil Biret, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Yatağan Belediyesi tarafından Yatağan ilçesine bağlı Eskihisar Mahallesi’ndeki Stratonikeia Antik Kenti’nde düzenlenen etkinlikte sahne alacak.

“Ölümsüz Aşk’ın şehri” olarak bilinen Stratonikeia’daki amfi tiyatroda düzenlenecek etkinlikte, Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası da sahne alacak. 31 Temmuz Pazartesi günü saat 21.00’da başlayacak konser için ilçe merkezinden araçların kaldırılacağı öğrenildi.

Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerinde çok sayıda ödül ve nişan alan devlet sanatçısı İdil Biret’i Yatağan’da ağırlayacak olmalarından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Stratonikeia Antik Kenti’nin tanıtılmasında önemli bir katkı sağlayacak konserin ücretsiz olduğunu aktaran Işık, “Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Yatağan Belediyesi olarak sosyal ve kültürel etkinliklere büyük önem veriyoruz. Hem vatandaşlarımızın sosyalleşebileceği etkinlikler düzenliyor hem de kültürel değerlerimizi tanıtmayı amaçlıyoruz. Bölge için önem arz eden Stratonikeia’da düzenleyeceğimiz etkinliğe tüm vatandaşlarımız davet ediyorum” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2017 yılında taşıma suyla abdest!Önceki Haber

2017 yılında taşıma suyla abdest!

Esnaf Odası ve İşkur’dan protokolSonraki Haber

Esnaf Odası ve İşkur’dan protokol

Yorum Yazın