Abone ol Gazeteci Hüseyin Eroğlu ve kendisi gibi bedensel engelli olan arkadaşı Ressam Aydın Erkuş ile birlikte sepetli motosiklet ile, İstanbul Kabataş'tan yola çıkarak Stratonikeia Antik Kenti'nde sonlandırdıkları '800 Km. Engelli' belgeseli, Kültür Bakanlığı tarafından kendi dalında en iyi belgesel seçildi.
Kültür Bakanlığı tarafından projesi desteklenen, 13 Eylül 2011 tarihinde İstanbul Kabataş'tan yola çıkan Gazeteci Hüseyin Eroğlu ve Ressam Aydın Erkuş'un sepetli motosiklet ile
800 kilometre mesafe kat ederek çektiği belgesel film '
800 Km. Engelli' bakanlık tarafından kendi dalında en iyisi seçildi.
Gazeteci Hüseyin Eroğlu ve Ressam Aydın Erkuş belgeselin çekimlerine İstanbul'dan başlamışlar sırasıyla Gelibolu, Çanakkale, Ayvalık, Dikili, Bergama, İzmir, Didim ve Milas güzergâhını takip ederek ilçemizde bulunan Stratonikeia ve Lagina'da tamamlamışlardı.
800 Km. Engelli belgeselinin Kültür Bakanlığı tarafından kendi sınıfında en iyi belgesel seçildiğini Yatağan Belediye Meclisi Üyesi Tarcan Oğuz, dün yapmış olduğu basın toplantısı ile kamuoyu ile paylaştı.
Seri halinde TRT Belgesel'de bölümleri yayınlanmaya devam eden 800 Km. Engelli belgeseli ile ilgili açıklama yapan Ressam Aydın Erkuş, belgeselin amacının engellilerin her işi yapabileceğini kanıtlamak, toplumun engelliler konusunda dikkatini çekebilmek ve daha duyarlı olmalarını sağlamak olduğunu belirtti. Aydın Erkuş açıklamasında; “Yapılan araştırmalara göre dünya nüfusunda 500 milyon engelli yaşıyor. Ülkemizde ise 9 milyona yakın engelli var. Ancak yolculuğumuz boyunca gördük ki, trilyonluk tesisler bile henüz fiziki yapılarında engellilere göre düzenleme yapmamışlar, gerçekten çok zorluklar yaşadık.
Ben bu belgeselin çekiminde bizlere katkısı olan Sayın Bakanımız başta olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum.
Kültür Bakanlığı'nın bizi bu şekilde onurlandırması, amacımıza ulaştığımızın bir göstergesidir. Umarım hazırladığımız bu belgesel kamuoyunda bir farkındalık yaratır” dedi.
Yorum Yazın