Binlerce balık kıyıya vurdu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Binlerce balık kıyıya vurdu
Abone ol
Yatağan ilçesindeki bir çayda yaşanan toplu balık ölümleri üzerine, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekiplerince inceleme başlatıldı.
 Muhabirimizin edindiği bilgiye göre, balık tutmak üzere Kamış Çayı’na giden Birol Özbay, suyun renginin siyaha döndüğünü gördü. Suya yaklaşan Özbay, çok sayıda balığın kıyıya vurduğunu görerek durumu yetkililere bildirdi.

Özbay, suyun çevredeki tesisler tarafından kirletildiğini iddia ederek, “Bu sudan tuttuğumuz balıkları yerdik. Bu suyla tarım arazilerimizi sulardık. Ama şimdi simsiyah. Bu çay Çine ilçesindeki Adnan Menderes Barajı’na kadar gidiyor. Orası da böyle simsiyah” dedi.

Kamış Çayı’na giden Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri, büyük çoğunluğu sazandan oluşan ölü balıklar ve sudan numune aldı.

Yatağan Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler ise incelemelerde bulunarak yasal işlem başlattı.

Yetkililer, bölgedeki çevre kirliliği sonucunda sudaki oksijen miktarının azalarak canlıların ölümüne sebep olabileceğinden şüphelendiklerini ve ölümlerin sebebinin yapılacak çalışmanın ardından kesinlik kazanacağını bildirdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Jandarmadan “Huzur” projesiÖnceki Haber

Jandarmadan “Huzur” projesi

Yatağan’da trafik kazası: 3 yaralıSonraki Haber

Yatağan’da trafik kazası: 3 yaralı

Yorum Yazın