
Muğla’nın Menteşe ilçesinde kamuoyunda “dönerciler sırası” olarak bilinen ve 12 dükkândan oluşan alanın satış süreci tartışma konusu oldu.
Basına yansıyan bilgilere göre, bölgede uzun yıllardır faaliyet gösteren esnaf, kendilerine daha önce satış yapılacağı yönünde bilgilendirme yapıldığını ancak sonrasında herhangi bir açık bildirim olmadan alanın ihaleye çıkarıldığını ifade etti. Söz konusu gelişme esnaf arasında tedirginliğe neden olurken, süreç kamuoyunda da yankı uyandırdı.
CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, yaşanan süreci Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıyarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.
Bakanlığın satış listesinde, Menteşe Emirbeyazıt Mahallesi 1160 ada 1 parselde bulunan 984,90 metrekarelik taşınmazın 63 milyon 750 bin lira muhammen bedelle satışa çıkarıldığı yer alırken, Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü duyurusunda da satışın 2 Nisan 2026 Perşembe günü saat 10.30’da açık artırma yöntemiyle gerçekleştirileceği belirtildi.
Cumhur Uzun, Meclis’e sunduğu önergede, uzun yıllardır aynı noktada faaliyet gösteren esnafın durumuna dikkat çekerek, kamu taşınmazlarının satış süreçlerinde şeffaflık ve hakkaniyet ilkesinin gözetilmesi gerektiğini ifade etti. Uzun, mevcut kullanıcıların iddialarının ciddiyetle değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, “Kamu idaresi vatandaş karşısında kapalı kapılar ardında işlem yapan değil, açık ve hesap verebilir bir anlayışla hareket etmelidir” dedi.
Önergede ayrıca taşınmaz üzerindeki kiracı sayısı, esnaftan talep edilen belgelerin hukuki dayanağı, satış ya da öncelik hakkına ilişkin bilgilendirme yapılıp yapılmadığı, muhammen bedelin hangi rapora göre belirlendiği ve olası mağduriyetlere karşı bir geçiş planının bulunup bulunmadığı gibi soruların yanıtlanması istendi.
Sürecin nasıl sonuçlanacağı merak edilirken, konu hem Meclis’te hem de yerel kamuoyunda yakından takip ediliyor.
Kaynak:Sakin KOŞAR





























Yorum Yazın