
Muğla Özel Yönelt Koleji, İzmir Üniversitesi tarafından düzenlenen 3. DOESEF “Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı” Araştırma Projeleri Yarışmasında, Türkiye finalisti oldu.
Yönelt Koleji Kurucu Müdürü Ferudun Öztürk, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Yönelt Koleji olarak, başarılı projelerimize bir yeni başarıyı daha ekledik. Çağımızda ülkelerarasındaki rekabet artık teknoloji ve inovasyon yani yenilikler metodu ile devam ediyor. Eğitim sistemi artık değişti bu değişime, donanımlı kadromuz ile ayak uydurarak, öğrencilerimizin araştıran, sorgulayan nitelikli eğitim almalarına fırsat veren kurumumuzun hedefi, yeniliklere uygun geleneksel, yöntemlerden farklı bir eğitim yapmaktır. Başarmak doğru yerde başlamakla olur. Yıllardır, Yönelt kurumları olarak, Muğla’da eğitimin güvenli adresi olmayı başardık, bundan sonra da kolej olarak hizmet vermekten mutluluk duyuyoruz.”
Muğla Özel Yönelt Koleji Proje Koordinatörü Mehmet Ali Onaran şunları söyledi: “Proje yarışmaları ile genç bilim adamlarının yolunu açarak; geleceğin günümüzden daha güzel olması için biz eğitimciler yoğun uğraş veriyoruz. Teknolojinin insanları düşünemez hale getirdiği günümüzde; öğrencilerimizin başarılarını ulusal ve uluslararası platforma taşımak, okulumuzu ve ülkemizi daha geniş kitlelere tanıtmak ve uluslararası bilim yarışmaları arasında yer almak bizim hedefimizdir. ‘İlim tercüme ile olmaz, tetkikle olur’ diyen büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün aydınlattığı yoldan yürüyen eğitimciler olarak, daha güzel günlere, hep birlikte başarı ile gülümseyerek, bakacağız.”
Yönelt Koleji 5-6 Nisan 2014 tarihinde İstanbul’da düzenlenecek olan Ulusal Proje Olimpiyatları’nda, yine 9-12 Nisan 2014 tarihinde İzmir’de Ulusal Türkiye Liselerarası Yarışmaları’nda ve Mayıs ayında Hong Kong’da düzenlenecek olan Uluslararası Proje Yarışmaları’nda ülkemizi temsil edecek.






























Yorum Yazın