Onuncu Yıla, On Numara Kutlama!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Onuncu Yıla, On Numara Kutlama!
Abone ol
Yatağan Demeç Gazetesi, 10. kuruluş yıldönümünü GELİ Sosyal Site Tesisleri'nde kutladı. Muğla, Yatağan ve Kavaklıdere'den çok sayıda protokol üyesi ve daire amirleri, Yatağan Demeç Gazetesi'ni 10. kuruluş yıldönümünde yalnız bırakmadı. 14 Mart 2003 tarihinde Ferit Topaloğlu tarafından kurulan Yatağan Demeç Gazetesi, 1 Mart 2006 tarihinde günlük yayın hayatına başladı. O günden bugüne basın sektöründe Yatağan'ın öncüsü haline gelen Yatağan Demeç Gazetesi, cuma günü GELİ Sosyal Site Lokali'nde 10. kuruluş yıldönümünü kutladı.
 Saat 20.00'da başlayan programa; Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, Yatağan Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Yatağan Garnizon Komutanı Yüzbaşı Göksel Söylemez, Kavaklıdere Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Mehmet Yücel, Yatağan Cumhuriyet Başsavcısı Volkan Sağdıç ve Yatağan Cumhuriyet savcıları, Yatağan Belediye Başkanı H. Haşmet Işık, Kavaklıdere Belediye Başkanı Nuray Bozyer, Muğla İl Genel Meclisi Başkanı Cemal Gürpınar, İl Genel Meclisi üyeleri Eyüp Katırcı ve Mustafa Şahbaz, Yatağan İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Kaan Akçal, Kavaklıdere İlçe Emniyet Amiri Niyazi Demirkaya, belde belediye başkanları, CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk ve diğer siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire amirleri, davetliler ve Anıl Ofset Matbaa&Medya ailesi katıldı.

Programın sunuculuğunu Gazeteci Cavit Yıldırım yaparken, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Yatağan Demeç Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ferit Topaloğlu yaptı. Topaloğlu, programa katılan herkese teşekkür ettiğini belirterek başladığı konuşmasında; “Yatağan Demeç Gazetemizin 10. Kuruluş yılı dolayısıyla hazırladığımız yemeğe hoş geldiniz.

14 Mart 2003'ten bugüne kadar geçen süreçte bizleri yalnız bırakmayan siz değerli büyüklerimize, halkımıza ve bizi bugünlere taşıyan, canla başla emek harcayan mesai arkadaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim” dedi.

Yatağan bunu hak ediyor!

Yatağan'daki gazetecilik anlayışına farklı bir boyut kazandırdıklarını belirten Topaloğlu, “Demeç gazetemizin yayına girmesiyle Yatağan'da gazetecilik anlayışı farklı bir boyut kazandı. Bu kazanımla halkımıza daima tarafsız, ilkeli, dürüst, ahlaklı, seviyeli, güncel haberleri sunmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu yolda yaşadığımız güçlükleri, okurlarımızdan aldığımız destekle göğüsleyerek daima en iyisini yapmaya çalıştık ve çalışacağız da… Çünkü Yatağan bunu hak ediyor” şeklinde konuştu.

Yatağan Demeç Gazetesi'nin tarihsel gelişiminden de bahseden Topaloğlu; “Haftada iki günle yayın hayatına başlayan Demeç, okurlarının talepleriyle 2006'da günlük yayın hayatına geçmiş ve her zaman daha iyisini sunmanın yollarını aramıştır. Teknolojiyi yakından takip eden Demeç Gazetesi, Yatağan'la sınırlı kalmayıp, gönlü Yatağan'da olan tüm dostlarımıza ulaşmak için internet üzerinden web sayfasıyla da okuyucularına ulaşmaktadır.

Güncel ve doğru haberlerin yanı sıra, özgün köşe yazılarıyla sizlere ulaşan gazetemiz, her zaman okuyucularımızın fikirlerine değer vererek ilçemizin adını olumlu şekilde anılması için üzerine düşen görevi layıkıyla yapacaktır” dedi.

Yatağan Gazetesi'nin günlük yayın hayatına son verildi!

Yatağan Demeç, Kavaklıdere Demeç ve Yatağan Gazetesi olarak üç gazeteyle basın sektöründe yer alan Anıl Ofset Matbaa & Medya, almış olduğu karar doğrultusunda, Yatağan Gazetesi'nin günlük yayınını durdurdu. Bu kararını program sırasında konuklara açıklayan Ferit Topaloğlu; “Yatağan'ımızın ilk gazetesi olan ve 6 yıldır bünyemizde yayımlanan Yatağan Gazetesi'nin vasıflı yayını durdurmuş bulunmaktayız. İki gazetemizi tek çatı altında toplayarak güç birliği politikası doğrultusunda aldığımız bu kararla bundan sonra Anıl Ofset Matbaa, Yatağan Demeç Gazetesi, Kavaklıdere Demeç Gazetesi, Matbaa ve promosyon hizmetleriyle yoluna devam edecektir. Bugün burada düzenlediğimiz etkinliğe katılan herkese teşekkür ederken, yoğun tempodan dolayı davetiye ulaştıramadığımız veya unuttuğumuz kişilerden özür dilediğimi belirtmek isterim” dedi.

Topaloğlu'nun konuşmasının ardından kürsüye, Yatağan Belediye Başkanı H. Haşmet Işık gelirken, Başkanı Işık, basın özgürlüğüne vurgu yaptı.

Türkiye genelinde basının özgür olmadığını belirten Işık, buna rağmen Yatağan'da basının tarafsız ve ilkeli bir şekilde faaliyetini sürdürdüğünün altını çizdi.

Başkan Işık, konuşmasında; “Demeç Gazetesi'nin 10. kuruluş yıldönümünde sizlerle birlikte olmaktan dolayı onur ve gurur duymaktayım. Basın hürdür, sansür edilemez, acaba öyle mi? Basınımızın tarafsız haberlerle halkımızı aydınlatması hepimizin arzusudur. İlçemizde daha önce 3 gazete vardı. Fakat çeşitli nedenlerden dolayı diğer iki gazete kapatıldı. Yatağan Gazetesi 1969 yılında, Çetin Erim tarafından kurulmuştu. Ben de eskiden Yatağan Gazetesi'nde muhabirlik yaptım ve Yatağan Gazetesi'nin benim için yeri apayrıdır. Bu yüzden de kapatılması beni çok üzdü. Fakat bugün Yatağan Demeç Gazetesi için buradayız ve 10. yılını kutluyoruz” şeklinde konuştu.

Daha sonra kürsüye çıkan Kavaklıdere Belediye Başkanı Nuray Bozyer, Kavaklıdere'de faaliyet gösteren ve Kavaklıdere'nin tek gazetesi olan Kavaklıdere Demeç Gazetesi'nin öneminden bahsederek, “Yatağan Demeç Gazetesi'nin 10. kuruluş yıldönümünde bizleri buluşturan Ferit Topaloğlu ve tüm çalışanlarını tebrik ve takdir ediyorum. 14 Temmuz 2006'da ilçemizde yayın hayatına başlayan Kavaklıdere Demeç Gazetesi, halkımızın haber alma özgürlüğüne en iyi şekilde hizmet ediyor. Günü geldiğinde yapılan eleştirilerle, uyarılarıyla, bizlere yön veriyor ve eksikliklerimizi görmemizi sağlıyor. Bu vesile ile tüm Demeç ailesini tebrik ediyor ve nice yıllar diliyorum” dedi.

Ardından kürsüye çıkan Yatağan Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, “Yatağan Demeç Gazetesi, doğru ve isabetli yorumlarıyla Yatağan'da bir marka oldu. Bu nedenle 10. yıl kutlamalarına tereddütsüz bir şekilde katılma gereği duydum. Yatağan Demeç Gazetesi, yaptığı haberlerle, “Haber nerede, Demeç orada” sloganını beynimize yerleştirdi. Yıllarca ben de gazetecilik yaptım ve bu nedenle Yatağan yerel basınını yakından takip ediyorum ve takdir ediyorum. Yatağan Demeç Gazetesi'nin 10. kuruluş yılını kutluyorum” dedi ve Yatağan Gazetesi'nin kapatılışına değinerek Gazete İmtiyaz Sahibi Ferit Topaloğlu'ndan, Yatağan Gazetesi adının bir şekilde yaşatılmasını istedi.

Yatağan Gazetesi köşe yazarlarından Mehmet Kara adına Muğla Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış'tan plaketini alan Demeç Gazetesi köşe yazarlarından Prof. Dr. Kemal Kocabaş ise, ulusal medyada işten çıkartılan gazetecilere değinerek, Ferit Topaloğlu'na sadece gazetecilik sektöründe kalması tavsiyesinde bulunurken, Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Aktaş ise yaptığı konuşmada, “Adamsendeci olmadık, ince eleyip sık dokuduk ve bu günlere geldik” ifadelerini kullandı. Aktaş'ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Kavaklıdere Demeç Gazetesi köşe yazarı Osman Demirtaş(Fikri Hoca), Demeç ailesi için yazdığı şiirle konuklara seslendi.

Konuşmaların ardından plaket törenine geçilirken, Yatağan Gazetesi köşe yazarlarından Mehmet Kara, Yatağan Demeç Gazetesi muhabiri Durmuş Topaloğlu, Yatağan Demeç Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Fatma Çadır ve Yatağan Demeç Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Aktaş'ın plaketleri, Muğla Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, Yatağan Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Yatağan Belediye Başkanı H. Haşmet Işık ve İl Genel Meclisi Başkanı Cemal Gürpınar tarafından verildi.

Program, yemek ve müzik eşliğinde gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
YÜKSEKOKUL'UN BORCUNU ÖDEDİÖnceki Haber

YÜKSEKOKUL'UN BORCUNU ÖDEDİ

Yatağanspor CoştuSonraki Haber

Yatağanspor Coştu

Yorum Yazın