Yatağan Belediyesi, çağ atladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yatağan Belediyesi, çağ atladı
Abone ol
Yatağan Belediyesi’nin, az zamanda çok işi, karışıklıkların önüne geçmek için Standart Dosyalama Sistemi’ne geçtiği bildirildi. Bu hizmetle birlikte, belediyedeki evlenmeyle ilgili evrak işleri 5 dakikada yapılabilecek.
 Yatağan Belediyesi, 6360 sayılı Büyükşehir Kanunu’nu ile birlikte, iş yükünü göz önünde bulundurarak az zamanda çok işi kaliteli bir şekilde yapabilmek için çeşitli çalışmalar yürüttü. Bu çalışmalar neticesinde, Devlet Arşivler Hizmetleri Hakkındaki Yönetmeliği gereği, belgelerin bazı esaslar çerçevesinde sıraya sokulması, bir düzene konulması ve muhafaza edilmesi maksadıyla 2005/7 sayılı Başbakanlık Genelgesi hükümleri doğrultusunda Standart Dosyalama Sistemi’ne geçildiği açıklandı.

Yatağan Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Fikret Bodur, Standart Dosyalama Sistemi ile birlikte, belediyedeki bütün birimlerin evraklarının, sisteme eklendiğini ve yeni gelen evrakların, bundan sonra sisteme eklenmeye devam edeceğini söyledi.

Bodur, konuyla ilgili olarak muhabirimize yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Belediyemiz Evlendirme Memurluğu’ndaki işlemlerde Kimlik Paylaşım üzerinden doğru ve eksiksiz bir şekilde ve bir evlenmeyi en fazla 5 dakikalık bir süre içerisinde yapmaktayız. Bilgisayar ortamında yaptığımız hazırlıklar en fazla 5 dakika sürmektedir. Evlenmek için gelen çiftlerimiz, kimlikleriyle ve fotoğraflarıyla yaptığı müracaatlar neticesinde, 5 dakika içinde evrakları hazırlanıp sağlık raporları işlemleri için kendilerine sunuyoruz. Sağlık raporlarının alınmasından sonra da nikahları yapılarak belgeleri Nüfus Müdürlüğümüze aynı gün veya ertesi gün gönderilmektedir.”

Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık ise, vatandaşlara en kısa sürede, en kaliteli hizmeti verebilmek için büyük bir çaba harcadıklarını ve bu doğrultuda çeşitli projeler hazırladıklarını söyledi. Standart Dosyalama Sistemi’nin Yatağan Belediyesi ve Yatağan’a hayırlı olmasını dileyen Işık, “Belediyemizin artan iş yükünü az personelle ve çok az bir zaman içerisinde yapmayı başarmış durumdayız. Çağdaş uygulamalarımıza devam edeceğiz” dedi. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” temasıyla başladıÖnceki Haber

“Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı...

Polis Haftası etkinlikleri başladıSonraki Haber

Polis Haftası etkinlikleri başladı

Yorum Yazın