
Yatağan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nde görev değişimi yaşandı. Kurum Müdürü Mehmet Nuri Özler, 22 Haziran 2026 tarihli kararname ile Kavaklıdere Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'ne atanırken, Yatağan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü görevine ise uzun yıllar Milas'ta çeşitli idari görevlerde bulunan Mehmet Kızılca getirildi.
20 Temmuz 2026 Pazartesi günü yeni görevine başlayan Mehmet Nuri Özler, eğitim camiasındaki uzun yıllara dayanan tecrübesiyle dikkat çekiyor. Daha önce 2004-2010 yılları arasında Yatağan Halk Eğitimi Merkezi'nde görev yapan Özler, 14 yıl aradan sonra 2024 yılında yeniden aynı kuruma atanmış ve yaklaşık iki yıl görev yaptıktan sonra bu kez Kavaklıdere Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü görevine getirildi.
Muğla'da eğitim yöneticiliği alanında yaklaşık 30 yıllık idarecilik geçmişine sahip olan Mehmet Nuri Özler, Yatağan'da 20 yıl, Milas'ta 9 yıl ve Kavaklıdere'de 1 yıl olmak üzere farklı ilçelerde görev yaptı. Bu süreçte toplam 8 farklı okul ve eğitim kurumunda yöneticilik yapan Özler, öğretmenlik mesleğinde ise 38 yılını tamamlayarak 39. hizmet yılına ulaştı. Meslek hayatının 34 yıl 9 aylık bölümünü okul ve kurum yöneticisi olarak geçiren Özler, eğitim alanındaki akademik gelişimini de sürdürerek Sınıf Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği lisans tamamlama, Adalet Yüksekokulu ile İş ve İnsan Kaynakları Yönetimi olmak üzere dört farklı üniversiteden mezun oldu.
Yeni görevine başlamasının ardından değerlendirmelerde bulunan Mehmet Nuri Özler, kendi kuşaklarının mesleğin son temsilcileri arasında yer aldığını ifade ederek, kendileri ve dönem arkadaşlarının emekli olmasıyla birlikte eğitim camiasında bir dönemin kapanacağını söyledi. Günümüz eğitim anlayışının dijitalleşme ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda değiştiğini belirten Özler, yapay zekâ teknolojilerini kullanabilen, yeniliklere açık genç öğretmenlerin Millî Eğitim camiasını geleceğe taşıyacağını dile getirdi. Özler, birlikte görev yaptığı tüm çalışma arkadaşlarına da başarı dileklerini ileterek, "Bütün genç ve dinamik çalışma arkadaşlarımın yolları yolum, ülküsü ülküm olsun." ifadelerini kullandı.
Öte yandan, Yatağan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü görevine atanan Mehmet Kızılca'nın da eğitim yöneticiliği alanında uzun yıllara dayanan bir deneyime sahip olduğu belirtildi. Milas'ın Kızılcayıkık Mahallesi'nden olan Kızılca, bugüne kadar Milas'ta ilköğretim okulları ile ortaokullarda müdür ve müdür yardımcısı olarak görev yaptı. Ayrıca Milas Halk Eğitimi Merkezi'nde idarecilik görevinde bulunan Kızılca, Milas İlçe Millî Eğitim Şube Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü görevlerini de yürüttü.
Mehmet Nuri Özler ise Milas'ta birlikte görev yaptığı Mehmet Kızılca'nın Yatağan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'ne atanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kızılca'nın bilgi ve tecrübesiyle halk eğitimi çalışmalarına önemli katkılar sağlayacağına inandığını belirten Özler, yeni görevinde başarılar diledi.
Yatağan Halk Eğitimi Merkezi'nde gerçekleşen görev değişimiyle birlikte Mehmet Nuri Özler Kavaklıdere'deki görevine başlarken, Mehmet Kızılca da Yatağan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü olarak görevini devraldı.
Kaynak:Sakin KOŞAR




























Yorum Yazın