
Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne uzatılmasıyla birlikte şehir genelinde alınacak güvenlik ve trafik tedbirleri, Yatağan Kaymakamı Mustafa Emre Kılıç başkanlığında düzenlenen toplantıda ele alındı.
Kaymakamlık makamında gerçekleştirilen toplantıya Jandarma Komutan Vekili Mustafa Öner, Emniyet Müdürü Salih Murat Kara, Sağlık Müdürü Dr. Fırat Yazıcı, Orman Müdürü Beril Öztürk ile trafik ve asayiş birimlerinin yetkilileri katıldı. Bayram süresince trafik düzeni, güvenlik önlemleri ve kamu hizmetlerinin kesintisiz devamı için yapılan hazırlıklar masaya yatırıldı.
Kaymakam Kılıç, vatandaşların bayramı huzur içinde geçirebilmesi için tüm birimlerin koordineli şekilde çalışacağını vurguladı. İlçenin Fethiye, Marmaris ve Bodrum gibi turizm merkezlerine giden güzergahlardan biri olması nedeniyle yoğun bir trafik hareketliliği beklendiğini belirterek, “Bu yüzden tüm ekiplerimiz teyakkuz halinde olacak. Yatağan, hem önemli bir geçiş noktası hem de bir turizm destinasyonu olduğu için şehir içi ve şehirlerarası yollarda geniş kapsamlı tedbirler aldık.” dedi.
Trafik ekiplerinin denetim ve bilgilendirme faaliyetlerini artıracağını dile getiren Kılıç, sürücülere hız kurallarına uymaları, yorgun ve uykusuz şekilde direksiyon başına geçmemeleri, emniyet kemeri kullanmaları, telefonla konuşarak araç kullanmamaları ve trafik kurallarına riayet etmeleri konusunda çağrıda bulundu.
Bayram süresince görev yapacak kamu personeline kolaylıklar dileyen Kılıç, “Amacımız, vatandaşlarımızın bayram tatilini huzur ve güven içinde geçirmesi. Bunu sağlamak için alınan tedbirlere hep birlikte azami dikkat göstermeliyiz.” ifadelerini kullandı.
Kaynak:Sakin KOŞAR
Yorum Yazın