Yatağanlı Çiftçiler İzmir Tarım Fuarı’nda Yeni Teknolojileri İnceledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yatağanlı Çiftçiler İzmir Tarım Fuarı’nda Yeni Teknolojileri İnceledi
Abone ol
Yatağan Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kuru, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda üretici, İzmir’de düzenlenen Agroexpo Uluslararası Tarım Fuarı’na katılarak tarım sektöründeki yenilikleri yerinde inceleme fırsatı buldu.

Yatağan Ziraat Odası öncülüğünde organize edilen fuar gezisi kapsamında üreticiler, 6 Şubat’ta Oda binası önünden Başkan Süleyman Kuru ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte İzmir’e hareket etti. Yatağanlı çiftçiler, Türkiye’nin en büyük tarım fuarlarından biri olan Agroexpo’da tarım makineleri, traktör modelleri, ekipmanlar ve modern üretim teknikleri hakkında bilgi aldı.
3–7 Şubat 2026 tarihleri arasında Fuar İzmir’de 21’inci kez düzenlenen Agroexpo Uluslararası Tarım Fuarı’nda 432 katılımcı firma yer aldı. 112 ülkeden 16 bin 847’si yabancı olmak üzere toplam 124 bin 200 ziyaretçinin katıldığı organizasyon, tarım sektöründeki güncel gelişmelerin tanıtıldığı önemli bir platform oldu. Yatağanlı üreticiler de fuar alanındaki stantları gezerek yeni nesil tarım teknolojilerini yakından inceleme ve firmalarla birebir görüşme imkânı buldu.
Fuar ziyaretine ilişkin değerlendirmede bulunan Yatağan Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kuru, bu tür organizasyonların üreticilerin bilgi ve tecrübesini artırdığını belirterek, “Tümosan Traktör, New Holland Traktör ve Belediyemizin sponsorluğunda çiftçilerimizin İzmir Tarım Fuarı’nı gezerek yeni tarım teknolojilerini yakından tanımaları ve bilgi edinmeleri amacıyla bu geziyi düzenledik. Üreticilerimizin sektördeki yenilikleri yerinde görmesi bizler için çok önemli. Desteklerinden dolayı sponsorlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Fuar gezisi boyunca üreticiler, modern tarım uygulamaları hakkında bilgi edinirken, sektör temsilcileriyle görüş alışverişinde bulundu. Organizasyonun, Yatağanlı çiftçilerin tarımsal üretimde verimlilik ve teknoloji kullanımına yönelik farkındalığını artırması açısından önemli katkı sağladığı ifade edildi.
 

Kaynak:Sakin KOŞAR


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Köz ve Hamur” Restoranı Düzenlenen Törenle Hizmete AçıldıÖnceki Haber

“Köz ve Hamur” Restoranı Düzenlenen Töre...

CHP’li Uzun, Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki Hijyen İddialarını TBMM Gündemine TaşıdıSonraki Haber

CHP’li Uzun, Muğla Eğitim ve Araştırma H...

Yorum Yazın