© Demeç Gazetesi

2 ayda bitecek dendi, 2 yıl sonra tekrar ihale aşamasına geldi

2013 yılının Mart ayında düzenlenen törenle temelleri atılan ve sonrasında yapımı durdurulan 112 Acil Servis İstasyonu binası, Sağlık Bakanlığı’nın 2015 yılı yatırım programına tekrar alındı. Binanın, 2015 sonunda hizmete açılmasının planlandığı öğrenildi.

 Yatağan-Milas karayolu Çamlık mevkiinde Yatağan Belediyesi tarafından temin edilen 500 metrekarelik alan içerisinde, tek katlı 100 metrekare olarak 2 ay içerisinde yapılması planlanan ve daha sonrasında yılan hikayesine dönen olaylarla yapımı durdurulan 112 Acil Servis İstasyonu binasının yapımına tekrar başlanacağı öğrenildi.

Yatağan Kaymakamlığı’ndan edinilen bilgilere göre, Yatağan’daki 112 Acil Servis İstasyonu’nun Sağlık Bakanlığı’nın 2015 yılı yatırım planına alındığı ve ihale aşamasına geldiği bilgisine ulaşıldı.

Yatağan’ın önemli eksikliklerinden biri olarak kabul edilen 112 Acil Servis İstasyonu’nun, 2015 yılının sonuna doğru inşaatının tamamlanarak hizmete gireceği ve buraya bir adet ambulansın da tahsis edileceği öğrenildi.

Hatırlanacağı üzere, 2013 yılının Mart ayında düzenlenen temel atma törenine, alanın teminini sağlayan Yatağan Belediyesi’nin başkanı davet edilmediği için dönemin ilçe sağlık müdürüyle belediye başkanı arasında gerginlik yaşanmış, temel atma töreninden 2 ay sonra da buradaki inşaat çalışmaları durdurulmuştu. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER