Muğla
BIST9915.62
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6
BTC/USD63604.626
Mustafa Öztürk

Mustafa Öztürk

Mail: mustafao@demecgazetesi,com

2021 YILI ZOR GEÇİYOR

Ülkemiz pandomi, doğal afetler ve mülteci akını gibi 40 yılda bir yaşanan olaylara sahne olmakta. Gerçekten 2021 yılı felaket yılı gibi.

İlimizin yeşilliklerini, tabiatı ve vahşi hayatı yok eden yangınlar, Karadenizde yaşanan sel felaketi ve sonrası Afganistan dan gelen sığınmacılar. Televizyon seyredemez, gazete okumak istemiyoruz. Acaba neresi yanıyor veya sel almış diye. Hele hele Afganistan da yaşanan insanlık dışı hareketler.

İnsanı güldüren ve düşündüren söz ve hareketler ise bizleri biraz rahatlatıyor. Cüppeli Ahmet Hoca diye adlandırılan bey efendi, “Tekbir getir, yangın söner” demiş. En ilginci ise ilimizde yaşandı. Yerel Gazete haberine göre Kavaklıdere ilçemizde “Yaz Kuran Kursu öğrencilerini yağmur duasına götürmüşler.” Düşünün 8 12 yaş arası çocuklarımız dini bilgilerini geliştirmek için devletin gözetiminde kurslara katılıyor ve sonunda yağmur duasına götürülüyor. Cüppeli Ahmet gibilerinin inandırıcılığı, toplum önünde önder din adamlığı ve sözlerinin toplumumuzdaki inanılmasına zemin hazırladığını gözlemliyoruz. İnsanın içinden Sudi Arabistan geliyor.

Atalarımızın “El gider Ay a, biz kalırız yaya” sözünün yaşandığı günlerdeyiz. Ülkemizden Almanya ya göç etmiş iki kardeşimiz tüm dünyanın başına bela olmuş virüs e karşı aşıyı bulup, insanlığın emrine veriyor, ülkemizdeki ilgili ve bilgili insanlar tekbirle, dua ile yangınlara ve yağmur yağmasına hareketleri ve sözler söylüyor ve bu söz ve hareketler haber olarak paylaşılıyor.

Ben inanıyorum ki; birçok insan bana dinsiz ünvanını takacaktır. Görünen köy kılavuz istemez. Önümüzde iki örnek var. Afganistan ve Sudi Arabistan.

Çağdaş olmanın, teknoloji ve bilimden yana eğitimin ne kadar önemli olduğu ortada iken, hurafelere, yobazlığa ve demokrasi dışı eyilimlere yönelmenin topluma faydaları sorgulanmalı ve yeni öğretim yılında geleceğimiz olan çocuklarımıza büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ün çizdiği yolda eğitim verilmesi temennimdir. İlk ders de Afganistan olmalıdır.

Yeni öğretim yılı, öğretmenlerimize, yarınlarımız olan gençlerimize ve halkımıza hayırlı olmasını dilerim.

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar