AK Partili Tekin ile referandum röportajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AK Partili Tekin ile referandum röportajı
Abone ol
Demeç Gazetesi olarak hazırlanan ve her parti için aynı sayıdaki sorularla, ilçemizde parti teşkilatları olan ilçe başkanlarına sorularak, hepsinin görüşlerini kamuoyuna yansıtmak amacıyla, iktidar partisinden başlayarak her sayıda bir parti örgütünün görüşleri okuyucularımıza sunulacaktır… Bize röportaj veren ilçe başkanlarımıza teşekkür eder, tüm çalışmalarında başarılar dileriz…
 1-) Sayın Yatağan AK Parti İlçe Başkanı Ali Tekin, son yerel seçim ve son milletvekili genel seçimlerinde partiniz tüm Yatağan'da yüzde kaç oy almıştı?
1) Partimiz 2014 Yerel Seçimlerinde %33,4, 2015 Genel Seçimlerinde %32,4, 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de Partimizin Adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan %35,34 oranında oy almıştır.
2-) Bu referandum hiçbir partinin aday seçimi değil, sadece “EVET” ve “HAYIR” tercihi yapılan bir oylama olacak… Bu referandumdan ilçemizde kaç “EVET” ve kaç “HAYIR” oyu çıkabileceğini tahmin ediyorsunuz?
2)            Bu referandumdan ülke geneli oy oranı soruyorsanız çok yüksek oranda evet, ilçemiz için soruyorsanız yarı yarıya civarında evet olmasını bekliyoruz.
3-) Referandum boyunca nasıl bir çalışma yapacaksınız? Görev vereceğiniz ekip listeleri, çalışma takvimi ve sloganlar teşkilatınızca hazırlandı mı?
3)            Referandum süresince halkımıza sadece ve sadece Anayasa Değişikliği önerilen maddeleri üzerine yeni maddeler uydurmadan doğru bir şekilde anlatmayı hedefliyoruz. Önemli olan halkımızın oy kullanacağı bu referandumda değişiklik önerilen maddeleri gerçekten anlamaları. Gerisi halkımızın takdiridir. Referandum çalışmaları ile ilgili bütün hazırlıklar teşkilatımız tarafından hazırlanmıştır.
4-) Referandum sırasında sandık ve seçmen güvenliğini sağlamak için gerekli tedbirlerin alındığına inanıyor musunuz? Sizin bu konuda özel bir isteğiniz var mı?
4)            Referandum sürecinde temennimiz herkesin sağduyulu yaklaşıp istenmeyen olaylar yaşanmasının önüne geçmesidir. Biz güvenlik açısından gerekli tedbirlerin alındığına inanıyoruz.
5-) Sizce ilçemizde referanduma katılma oranı yüzde kaç dolayında olacaktır? Halkın sandığa gelmeme gibi bir lüksü olduğunu düşünüyor musunuz?
5)            Önceki seçimlerde olduğu gibi %90 civarında katılım bekliyoruz ama temennimiz bütün seçmenlerin sandığa gelip düşüncelerini sandığa yansıtmalarıdır.
6-) Bazı parti liderleri, bu kısmı Anayasa değişikliğinin bir “REJİM” değişikliği olduğunu söylüyorlar… Bu konuda sizin görüşleriniz nedir?
6)Bu soruya kendi yorumlarımız yerine mevcut anayasamız ile cevap vermek isteriz. 7.11.1982 yılında kabul edilen Türkiye Cumhuriyeti Anayasası aynen şu şeklidedir;
MADDE 1. – Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.
MADDE 2. – Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.
MADDE 3. – Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.
Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.
Millî marşı “İstiklal Marşı”dır.
Başkenti Ankara'dır.
Anayasamızın bu maddelerinden de açıkça anlaşılacağı üzere devletimizin rejimi belirtilmiştir. Peki, yeni anayasa değişiklik paketi yani referandumda oy kullanacağımız maddeler bu maddeleri kapsıyor mu? Açık olarak da anlaşıldığı üzere söz konusu değişiklik birilerinin çarpıtıp REJİM kavgasına dönüştürüp halkı kışkırtması, tamamen halkımızı yalanlarla kandırmaya yönelik bir harekettir.  Bizim bu soruda ki görüşümüz; sadece gerçeklere dayalı olarak, bu sadece yıllardır ülkemizin kanayan yarası haline gelmiş ve işlemeyen SİSTEMİN değiştirilmesidir.
Genel Başkanımız Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın da belirttiği üzere Türkiye Cumhuriyeti Rejimi 1923 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Yüce TBMM tarafından kesin bir şekilde belirlenmiştir.
7-) Referandumda “EVET” veya “HAYIR” tercihi kazandığında, bunun siyasi sonuçları sizce neler olacaktır?
7)            Referandum sonunda Evet çıkması durumunda siyasi sonuç, 2019 yılında sistem değişikliği ile Parlamenter Cumhurbaşkanlığı sistemine geçilecektir. “Hayır” çıkması durumunda mevcut sistem devam edecek, bir daha ülkemizin kaderi koalisyon hükümetlerine kalmasın diye dua edeceğiz. Tabii ki de halkımızın tercihine saygı duyacağız, karar yüce Türk milletinindir.
8-) Sizce “Partili Cumhurbaşkanı” olması, görevi sırasında bazı problemlerin çıkmasına sebep olabilir mi? Bunun yararlı ve zararlı yönleri sizce nelerdir?
8)            Partili Cumhurbaşkanlığı fikrinin bu kadar abartılmasını anlayabilmiş değiliz aslında. Bir zamanlar bu ülkeyi partili cumhurbaşkanı ile yönetenler bugün o öneriye “hayır” diyor, ilginç bir şekilde. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk partili cumhurbaşkanı değil miydi? Ya da Sayın İsmet İnönü partisiz Cumhurbaşkanlığı mı yaptı? Peki, Sayın Celal Bayar'ı bilmeyen var mı? Bu partili cumhurbaşkanlığı sisteminin 1960 darbesi ile değiştirildiğini ve ondan sonra asker kökenli cumhurbaşkanı olduğunuz hepimiz çok iyi biliyoruz.  Bugüne kadar görev yapmış olan cumhurbaşkanlarımız partisiz miydi?
9-) Bu referandum sonucunda ortaya bir “Erken Seçim” ihtimali çıkabilir mi?
9)            Bu referandum sonunda herhangi bir erken seçim beklentimiz bulunmuyor.
10-) Referandum kampanya çalışmaları sırasında, kadınların ve genç seçmenlerin bu sonuçlara ne derece etkisi olacaktır?
10)         Nüfusumuzun büyük bir kısmını gençlerin ve kadınların oluşturduğunu düşünürsek seçimin sonucuna direk etkili olacaklarını ifade edebiliriz. Önerilen Anayasa değişikliğinin bir maddesi seçilme yaşının 18'e indirilmesi de gençlere verdiğimiz önemin bir göstergesidir. Eğer bir genç kardeşimiz 18 yaşında kendini yönetecek vekillerini seçebilecek durumdaysa demek ki kendisi de yönetici olacak durumda demektir. Bu maddeye karşı çıkanlar o zaman gençlerimizin 18 yaşında oy kullanmalarına da karşılar ya da gençlerimize güvenmiyorlar.
11-)Çalışmalarınız boyunca, parti büyüklerinizden İlçemizi ziyarete geleceklerin isimleri belli oldu mu? Bunlar salon toplantıları mı, yoksa meydan mitingleri mi yapacaklar?
11)         Cumhurbaşkanımız, başbakanımız ya da bakanlarımızın programları henüz belli olmadığı için tarihleri bilmiyoruz. İl başkanımız Sayın Kadem Mete, milletvekillerimiz Sayın Nihat Öztürk ve Sayın Hasan Özyer sürekli olarak sahada çalışma yapıyorlar.
12-) Referandum çalışmaları sırasında, partilerin eşit koşullarda propaganda yapabileceğine inanıyor musunuz? Sizin bu konuda bazı şikâyetleriniz var mı?
12)         Referandum çalışmaları ile ilgili her parti eşit koşullarda özgür bir şekilde çalışmalarını yapmakta bu konu ile ilgili sıkıntı olduğunu düşünmüyoruz.
13-) Bu referandumda, sizce hangi sonucun çıkması ülke yararına olacaktır?
13)         Bu ülke vesayetçilerin köhneleşmiş bürokrasisinden ve koalisyonlardan çok çekti. Dinamik bir devlet yapısı ve tek elden yönetim ile hedeflerimize çok daha hızlı ve kesintisiz ulaşacağımıza inanıyoruz. Gençlerimizin, evlatlarımızın, insanlarımızın dolayısı ile ülkemizin Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyetler hedefine çok daha hızlı ve etkin ulaşacağını düşünüyoruz.
14-) Partinizin kararına rağmen, üyelerinizden fireler olabileceğini düşünüyor musunuz? Son olarak, Yatağan halkına ve partililerinize bir mesajınız olacak mı?
14)         Partimizde fire olacağını kesinlikle düşünmüyoruz. Halkımızın da çok büyük desteği ile bu referandumun kabul edileceğinden şüphemiz yoktur.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz gecesi “Halkın gücünün üstünde bir güç tanımadım bugüne kadar hayatımda, bundan sonra da zaten böyle bir şey tanımamız söz konusu değil” ifadesinden sonra halkımız bu ülke ve demokrasimiz için gözünü bile kırpmadan sokağa çıkmış canları pahasına cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkmışlardır. Cumhuriyetimiz ve demokrasinin yılmaz bekçileri olduğunu defalarca kez göstermiş olan milletimizin bu referandumu çok önemseyeceğini düşünüyoruz.
Bizler Yatağan AK Parti İlçe Teşkilatı olarak halkımızdan anayasa değişikliği paketini araştırıp iyice okuyup anlayarak, ona göre karar vermelerini istiyoruz. İnanıyoruz ki okudukları zaman bu değişikliğin ülkemizin istikrarı, istikbali ve istiklali için gerekli olduğunu kendi hür iradeleri ile göreceklerdir. Tam bağımsız büyük ve güçlü Türkiye için “EVET” diyoruz.
Son olarak halkımızın kararına saygı duyacağımızı ve tercihin yüce Türk milletine ait olduğunu tekrar ifade etmek isteriz.
Bize bu röportaj için zaman ayırdığınız için, Gazetemiz Demeç adına çok teşekkür ederim…                     

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ADD, Başbakan hakkında suç duyurusunda bulunduÖnceki Haber

ADD, Başbakan hakkında suç duyurusunda b...

Köy tavukçuluğuna ilgi yeniden artıyorSonraki Haber

Köy tavukçuluğuna ilgi yeniden artıyor

Yorum Yazın